Beëdiging

Met ceremonieel vertoon zijn woensdagmiddag 16 december voor het front van de troep acht korporaals spec-ops beëdigd. Voor familie, vrienden en genodigden legden zij, ten overstaan van C-KCT kolonel Jan Swillens, allen de belofte af op het vaandel van het Korps.

 

In zijn toespraak stond kol Swillens uitgebreid stil bij de verantwoording die rust op de schouders van een militair. “Door het uitspreken van de belofte geven zij aan dat zij zich bewust zijn van hun rol, hun taak en de gevolgen van hun handelen” zei hij. Na de ceremonie werden de aktes in het bijzijn van familie op het bureau van C-KCT ondertekend. Dit was de laatste plichtpleging en werd het hoog tijd om de zojuist beëdigde korporaals, onder het genot van een versnapering, te feliciteren in de Snedderlounge.

 

Nadat een militair de initiële opleiding heeft voltooid, wordt hij of zij zo snel mogelijk beëdigd. Hierbij belooft of zweert de militair trouw aan de Koning, gehoorzaamheid aan de wetten en onderwerping aan de krijgstucht. De initiële opleiding bij het KCT eindigt bij het succesvol afsluiten van de Voortgezette Commando Opleiding. De zojuist beëdigde ‘operators’ zijn inmiddels geplaatst bij één van de Commandotroepen compagnieën.