Commando, wat doe je voor de kost?

Bij Oscar de Lange (lpl. 92-5) zit het ondernemen er al vroeg in. Tijdens zijn studie heeft hij al allerlei handeltjes en organiseert feesten tussen verschillende scholen om zo jongens en meisjes bij elkaar te brengen en dat legt hem geen windeieren! Zelfs als hij met zijn peloton op oefening is in  Duitsland ziet hij nog kans om zo’n feest te organiseren, terwijl hij er zelf niet bij is.

Na zijn diensttijd treedt hij toe tot de directie van Van Delft Biscuits, waar op dat moment zijn vader en zijn broer de scepter zwaaien. Na enkele jaren neemt hij het bedrijf in zijn eentje helemaal over en bouwt het uit tot de grootste koekjesfabriek van Nederland en de grootste producent van pepernoten in de wereld.DSCN4595Onlangs kwam Oscar in het nieuws omdat hij ‘commando’-kampen wil opzetten. Inmiddels is hij aan het brainstormen met het KCT over het uitvoeren hiervan en heeft hij al een locatie hiervoor. In 2016 moeten de eerste ‘commando’-kampen gaan draaien. Oscar doet dit omdat hij vindt dat de maatschappij afglijdt en hij wil zijn steentje bijdragen met een opleiding die alle kenmerken van de ECO heeft zonder militaire inslag. Een certificaat dat een deelnemer die de opleiding met goed gevolg aflegt, kan deze gebruiken bij een sollicitatie. Oscar vindt het KCT een Keurmerk van Karakter.

Meer lezen over Oscar de Lange en de plannen die hij heeft met de ‘commando’-kampen? Word  dan begunstiger en ontvang De Groene Baret 4 x per jaar. https://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/