De OBT specploeg van het KCT

In De Groene Baret van september 2016 kunt u alles lezen over de OBT specploeg van de 104 Cotrcie die gespecialiseerd is in het Optreden Bergachtig Terrein. Het KCT moet direct wereldwijd inzetbaar zijn voor speciale operaties, zo ook in bergachtig terrein onder zware omstandigheden. U kunt in dit artikel lezen over het specialisme van dit veel omvattende vakgebied. U wordt een kijkje gegund in de taken, opleiding en training van een operator in de OBT specploeg.

Er wordt ingegaan op de modules die de OBTer moet doorlopen: De Rotsmodule, IJsmodule, Wintermodule, Skimodule, Tourskimodule en Bergredding. Praktijkervaring wordt er onder andere opgedaan in Argentinië waar een training gehouden wordt op de hoogste berg van Zuid-Amerika, De Aconcagau die 6.962 meter hoog is. Hier is tijdens de training het gebrek aan zuurstof in combinatie met de uitrusting die boven het hoofd gesjouwd moet worden, de grootste vijand.

Meer lezen over de OBT specploeg van het KCT en over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting?  Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. https://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/