Officieren klem gezet

Op dinsdagmiddag 16 juni werd op het voetbalterrein van “Alliance” de jaarlijkse voetbalwedstrijd officieren tegen onderofficieren gespeeld. Terwijl de spelers zich nog aan het opwarmen waren, ondernam de meegereisde achterban al diverse pogingen om de scheidsrechter om te kopen dan wel onder zware mentale druk te zetten. Met waarschijnlijk de recente schandalen rond de FIFA in het achterhoofd, gaf de scheids echter geen krimp. Het is alweer enige tijd geleden dat een officiersteam dit prestigieuze duel heeft weten te winnen, dus de verwachtingen waren aan die kant in ieder geval hoog gespannen.

Na de aftrap duurde het niet lang voordat het eerste doelpunt viel. De eer was dit keer aan het officiersteam. Helaas betrof het een eigen goal en hikten de officieren morrend tegen een 0-1 achterstand aan. De eerste helft werd door de onderofficieren gedomineerd, mooie combinaties, goed loopwerk en spectaculaire reddingen van hun keeper. Dit spel leverde uiteindelijk een riante 0-4 voorsprong op bij rust. In de rust kregen de coaches de kans om hun strategie aan te passen en werden enkele spelers gewisseld.

Na de rust was de wedstrijd meer in balans en kon ook het officiersteam diverse goede kansen creëren. Helaas ontbrak het iedere keer weer net aan dat stukje geluk (of trefzekerheid). Er was echt sprake van een levendige tweede helft. Helaas werd je als toeschouwer af en toe in verwarring gebracht, maar gelukkig herinnerde de ronde bal je er aan dat je toch naar voetbal zat te kijken. Snelle counters van het onderofficiersteam resulteerden ook niet in een treffer, tot enkele minuten voor het einde van de wedstrijd. De bal belandde, na een schot op de lat, alsnog in het doel van het officiersteam: 0-5. De officieren wisten hun eer toch nog te redden, door in de allerlaatste minuut de bal in het net van hun tegenstander te frommelen: 1-5.

Het is dit jaar de officieren weer niet gelukt om de wedstrijd naar hun hand te zetten en een overwinning te boeken. Volgend jaar beter…………………?