De Groene Baret december 2017

In De Groene Baret die deze week uitkwam kunt u weer alles lezen over het Korps Commandotroepen en de Commandostichting.

Zoals het verhaal van kolonel b.d. Jo Seyben die na een ernstig ongeluk de Kilimanjaro beklom. Bij een motorongeluk in 2011 liep hij naast verwondingen aan pols en bekken, een hersenbeschadiging op waardoor hij halfblind werd. Na een revalidatieperiode bedwong hij in februari 2017 Afrika’s hoogste berg: De Kilimanjaro.

Wilt u weten hoe de eerst uitgave van De Groene Baret er uit zag? Een artikel uit deze eerste getypte editie is zo duidelijk afgedrukt dat u het in deze DGB kunt nalezen.

Een verslag van de Nationale Commandoschietwedstrijd met natuurlijk de winnende schutters, maar ook de gezelligheid tijdens het verloop van de wedstrijd, en een verslag van de fantastische dag die de deelnemers aan de riviercruise van de Stichting Nu of Nooit beleefden.

De Staf Stafverzorgingscompagnie ging naar Oostenrijk voor een week van teambuilding en grensverleggende activiteiten. U kunt de mooie ervaringen die van dag tot dag worden weergegeven meebeleven.

Natuurlijk ontbreekt ‘Commando, wat doe je voor de kost?’ niet. Lees het boeiende verhaal over oud-commando Nick Swart. Over de avontuurlijke reis over land van Hong-Kong naar Nederland waar hij drieënhalve maand over deed. Over alles wat hij heeft beleefd met zijn bedrijf in Security Risk Management en het werk wat hij nu doet. U kunt Nick wekelijks op TV zien in het programma ‘Hunted’, waar hij één van de jagers is.

En verder:

-Het KCT testte nieuwe gevechtstenues uit.

-Er is nieuws van de Historische Collectie.

-De militairen van het Nederlandse SOF-detachement van de missie Operation Inherent Resolve in Irak werden op 2 november gedecoreerd.

-Verslagen over herdenkingen Infatuate en Market Garden en van de JW Pettermars en een bezoek aan Fort William door COV Noord Holland.

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/