Deze week is het decembernummer 2016 van DE GROENE BARET uit.

In deze GROENE BARET kunt u weer mooie  verslagen lezen over activiteiten van het KCT en van commandoverenigingen. Natuurlijk al het laatste nieuws over de grote reünie op 25 maart 2017 en tips waar u op moet letten als u zich nog moet inschrijven. Als dat nog niet gebeurd is wacht dan niet langer.

Een verslag van de eerste ’Kevin Memorial March’. Dit mooie initiatief is georganiseerd om de in Afghanistan  gesneuvelde Kevin van de Rijdt niet te vergeten.

Drie commando’s gingen de uitdaging aan om zich 7 keer 37,5 kilometer te verplaatsen door de Alpen. Zij vertellen hoe zij ‘the highway to hell’ hebben ervaren.

In het artikel ‘De vergeten Slag’ wordt stilgestaan bij één van de grootste Canadese militaire operaties uit WWII in november 1944. Operatie Mallard was een nachtelijke oversteek van het Sloe, een smalle strook water tussen Walcheren en Zuid-Beveland, om een bruggenhoofd te vormen.

En wie kent niet de tekst ‘Een avondje bij Moeke’ uit het commandolied? Veel commando’s zijn sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw te gast geweest bij deze dame. Een terugblik op wie Moeke eigenlijk was en de geschiedenis tussen Moeke en het KCT.

Veteraan Eugène Kuyp diende in Indië van begin 1947 tot september 1949. Hij vertelt over zijn belevenissen als jonge militair en de problemen die hij ondervond na de overdracht.

Verder de vaste rubriek van Commando, wat doe je voor de kost? Waarin oud-commando-sergeant Wim Wentink vertelt over de Baret-affaire waarin hij een grote rol  heeft gespeeld bij de oplossing ervan. Maar ook over zijn passie voor vliegen en zijn leven na het KCT.

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting?  Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’.https://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/