8 NIEUWE COMMANDO’S!

Het is vreselijk weer deze vrijdagochtend 8 december. Natte sneeuwflarden worden door de gure wind opgejaagd en striemen de gezichten van familieleden en kazernepersoneel die staan te wachten op de binnenkomst van de ECO. Voorafgegaan door de doedelzakspelers marcheren om 08.00 uur de cursisten met de instructeurs het kazerneterrein op. Een luid gejuich en applaus stijgt op. Maar dan blijkt dat de ploeg slechts uit 7 cursisten bestaat. Wat is er aan de hand? Is er nog iemand op het laatste moment afgevallen? Het blijkt dat het instructieteam cursist Eric vlak voor de binnenkomst naar huis heeft gestuurd om zijn vrouw bij te staan die op dat moment aan het bevallen was van hun kind. Twee unieke momenten in zijn leven doen zich gelijktijdig voor en je kunt helaas maar op een plaats tegelijk zijn.

 

Het weer klaarde in de middag op en zo werden onder een waterig zonnetje aan de 7 nieuwe commando’s de Groene Baretten uitgereikt door C-KCT kolonel Groen die vergezeld werd door RMWO majoor Marco Kroon. Uiteraard zal aan commando Eric deze week de Groene Baret nog worden uitgereikt.

 

Vanaf nu mogen 8 vers gebrevetteerde Commando’s zich wagen aan het traject tot Commando Speciale Operaties in de Voortgezette Commando-opleiding. Zoals cursist Erwin die 8 jaar als politieagent in de straten van Amsterdam heeft gediend voordat hij de overstap naar Defensie maakte. Hij heeft de afgelopen tijd alles moeten geven om de Elementaire Commando-opleiding te behalen: “Je leven staat op zijn kop en je wordt 8 weken fysiek en mentaal extreem zwaar belast, maar daarnaast is het een super mooie en unieke ervaring. Dit is de mooiste club van defensie!”

 

 

BESTMAN

Eerste luitenant Bruce is door zijn collega cursisten verkozen tot ‘Bestman’ van zijn lichting. Ook hij typeerde de Commando-opleiding als zwaar: “Je leert jezelf en de andere cursisten heel goed kennen. Je verlegt grenzen buiten wat je eerst dacht dat mogelijk was.”

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van Korps Commandotroepen, De Commandostichting en de regionale Commandoverenigingen? Word dan voor € 20,00 per jaar begunstiger van De Commandostichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’.