Jan Reijnhoudt in de september editie van De Groene Baret

In De Groene Baret van September 2018 kunt u lezen hoe de kandidaat van ‘Commando, wat doe je voor de kost?’, Jan Reijnhoudt, als kind moeilijke jaren had tijdens De Tweede Wereldoorlog, waarin hij zijn moeder verloor. Hoe hij weer opkrabbelde en tijdens zijn dienstplicht zijn groene baret haalde. Na zijn studie aan de Rijks Hogere Landbouwschool in Wageningen beleefde hij een aantal avontuurlijke jaren in Brazilië waar hij voor zijn werk terecht kwam. Vanwege het teloorgaan van het bedrijf keerde hij terug naar Nederland.

Na zijn terugkeer naar Nederland bleef het avontuur toch trekken en zo verhuisde hij met zijn gezin naar Suriname om daar te gaan werken op een machinaal landbouwbedrijf. Jan en zijn gezin hadden het daar uitstekend naar de zin maar de politieke ontwikkelingen in Suriname noopten hen terug te keren naar Nederland.

Na zijn pensionering stortte Jan zich op het de Tiffany-Art en maakt in die techniek de mooiste dingen. Lees alles over het boeiende leven van deze commando in hart en nieren.

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/