Samen van goed naar perfect

In de laatste editie van De Groene Baret van december 2020 kunt u lezen over de HWIC-SOF (Helicopter Weapon Instructors Course) die in de eerste weken van oktober werden gehouden. Het doel van deze cursus is om een aantal helikopterpiloten en helikopterloadmasters van het Nederlands Defensie Helikopter Commando, en voor het eerst ook collegea van de Duitse Division Schnelle Kräfte (DSK), op te leiden tot wapeninstructeur. Door de spin off naar Het Korps Commandotroepen gedurende de Special Operating Forces (SOF) module van deze cursus krijgt hij een groen tintje.

Spectaculair schouwspel

In de cursus stond grond-luchtintegratie/samenwerking met operators van het KCT centraal. U kunt lezen over het spectaculaire visuele schouwspel waarvoor de indrukwekkende helikopterformaties tijdens het uitvoeren van realistische trainingsscenario’s zorgden. Zowel in de lucht als op de grond. De oefeningen vonden zowel overdag als bij nacht plaats.

Meer lezen?

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’.
http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/