De septembereditie van De Groene Baret

Jeroen Hagenbeuk komt hierin aan het woord in de rubriek ’Commando, wat doe je voor de kost?’ Jeroen vervulde al enkele functies in het leger voordat hij bij het KCT terecht kwam. Maar eenmaal getooid met de groene baret ontpopte de aimabele doorzetter zich als multi-tasker voor het Korps. Met zijn vele specialismen was hij overal in het Korps inzetbaar. Het was dan ook niet verwonderlijk dat, nadat hij enkele jaren tevoren de dienst had verlaten, vanuit het Korps een poging werd ondernomen om hem terug op het oude nest te krijgen. De wil was er bij Jeroen, maar lichamelijke ongemakken verhinderden dat.

Jeroen was betrokken bij de omscholing tot Commando Specop en vervulde verscheiden functies waaronder sniperinstructeur en, zoals hij het zelf noemt, de erebaan van ECO-instructeur. Jeroen ging na de dienst aan de slag in een behandelinrichting voor criminele jeugd die zware misdaden hebben begaan, vervolgens met jeugd met psychiatrische stoornissen. Een korte tijd als manager in de ouderenzorg en daarna bij bureau Jeugdzorg. Inmiddels werkt hij als directeur Kwaliteit en Veiligheid in Trauma Centrum Nederland. Als zodanig is hij ook actief als nuldelijns helper bij het KCT. Lees het boeiende artikel over de uiteenlopende werkzaamheden van deze duizendpoot.

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/