DE GROENE BARET December 2015 is deze week uit.

Een mooie cover met de kernwaarde van het KCT: Moed, Beleid, Trouw, Eer en Trots siert de Kersteditie van 2015.

Ook in deze GROENE BARET zijn weer boeiende verslagen opgenomen van activiteiten van het KCT zoals de ‘Lone Paratrooper 2015’, een jaarlijks terugkerende oefening van de Spaanse 2de Parabrigade, waaraan onder andere door negen mannen van de Defence Para School en vier van de 105 Cotrcie werd deelgenomen. En van de module ‘ijs’ die de specploeg Operaties Bergachtig Terrein (OBT) heeft gevolgd in Chamonix (Frankrijk) en de ondersteuning die zij vervolgens verleenden bij de ‘Mount 13’-tocht in Andermatt en Saas-Grund (Zwitserland).

Zoals altijd zijn ook de oud-commando’s  actief op verschillende terreinen en kunt u verslagen lezen over de  Commandoschietwedstrijd voor oud-commando’s, van de J.W. Pettermars en andere activiteiten.

U kunt lezen over de herdenkingen Market Garden en Infatuate en de reünie van de KOSOVO-veteranen.

Een uitleg waar de recent opgericht Stichting Fondswerving en –beheer Commandogemeenschap (SFC) voor staat.

Verder het mooie verhaal over het leven van Jan Posseth in ‘Commando, wat doe je voor de kost?’. Over zijn tijd als commando, zijn werk, zijn sportieve prestaties en vooral het werk dat hij als vrijwilliger, op 75-jarige leeftijd, nog steeds doet met hulptransporten naar soms onherbergzame oorden om de ergste nood van mensen te lenigen.