Oud Korpscommandant Constandse in ‘Commando, wat doe je voor de kost?’ in de laatste editie van De Groene Baret

In de december-editie 2020 van De Groene Baret vertelt Kolonel bd Jaap Constandse over zijn militaire carriere, en in het bijzonder over de diverse functies die hij vervulde bij het KCT.

Tijdens zijn studie diergeneeskunde moet Jaap Constandse in militaire dienst. Hij heeft het in het leger zo goed naar de zin dat hij zijn studie niet vervolgt maar kiest voor een loopbaan in het leger. Bij een werving voor het KCT is hij meteen erg geïnteresseerd en gaat mee naar Roosendaal. Als hij de ECO met succes heeft doorlopen kan hij meteen aan de slag als ECO-instructeur. Daarna gaat hij als vrijwilliger naar Korea.

Alle functies die hij bij het KCT heeft vervult heeft hij als bijzonder ervaren, maar de periode dat hij commandant was van de 105 cie die experimenten met de Ferret moesten uitvoeren heeft hij als erg plezierig ervaren en gaven veel voldoening.

Lees alles over de mooie militaire carriere van de oud C-KCT die inmiddels 93 jaar is en nog opmerkelijk fit. Hij doet nog zelf zijn boodschappen en kookt elke dag nog zijn eigen potje. “Dat hebben we tenslotte goed geleerd”, zegt hij daarover.

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/