Kamp van Koningsbrugge seizoen 2

Iets later dan verwacht is het tweede seizoen Kamp van Koningsbrugge van start gegaan. Zo was de eerste aflevering op 6 januari en zullen wekelijks op donderdagavond nieuwe afleveringen verschijnen. Op 3 maart is de negende en tevens laatste aflevering te zien op NPO 1 om 20:35.

 

Begin september 2021 hebben de opnames in de omgeving van Winterberg en Schaarsbergen plaatsgevonden. Ook dit jaar heeft het KCT een flinke bijdrage geleverd aan Kamp van Koningsbrugge, zowel bij de ontwikkeling als de uitvoering. De sectie Communication & Recruitment heeft de activiteiten en het programma bedacht en opgezet, waarna de uitvoering tijdens de opnames een samenwerking was tussen het KCT, 11 Luchtmobiele Brigade, reservisten KCT en een aantal oud-commando’s.

 

Seizoen 2

Nadat het Korps begin dit jaar de opdracht heeft gekregen om het nieuwe seizoen te ondersteunen, hebben we ons best gedaan om dit dan ook zo goed als mogelijk aan te laten sluiten op de werkelijkheid. Het programma vormt immers het referentiekader over het KCT voor de bijna 2 miljoen Nederlanders die ernaar kijken. Om meer diversiteit te creëren in het programma heeft de Luchtmobiele Brigade dit jaar een actieve rol in de serie. Zij vormen als designated SOF support immers de ondersteuning die wij in missies kunnen inzetten tijdens voorziene speciale operaties. Wij denken dat we ondanks de vele obstakels een waardige opvolger hebben kunnen maken ten aanzien van het eerste seizoen.

 

Behind the scenes

Naast de TV-productie is er achter de schermen gewerkt aan een online serie ‘Behind the scenes’ van Kamp van Koningsbrugge. Deze serie biedt een unieke inkijk hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Daarnaast vertellen een aantal militairen welke functie en verantwoordelijkheden zij hadden om het programma tot een succes te brengen. Deze serie is te volgen op het YouTube kanaal van de Koninklijke Landmacht.

 

Behind the scenes serie:

1. Klik hier (medic).

2. Klik hier (instructeur).

3. Klik hier (transport).

4, Klik hier (sport).