Twee keer naar de top!

Op 14 februari heeft kol bd Jo Seyben voor de tweede keer de Kilimanjaro beklommen. Ook vorig jaar stond hij al op de top. Na een ernstig ongeluk de Kilimanjaro beklimmen. Bij een motorongeluk in 2011 liep hij naast verwondingen aan pols en bekken, een hersenbeschadiging op waardoor hij halfblind werd. Na een revalidatieperiode bedwong hij in februari 2017 Afrika’s hoogste berg: De Kilimanjaro.
Waarom twee keer? Jo had de smaak te pakken en was na zijn eerste succes druk bezig een tocht naar een top in de Himalaya te plannen toen zijn Kilimanjaro buddy Paul Beijer belde. Vorig jaar was het Paul niet gelukt het succes van de  geslaagde toppoging mee te beleven en wilde graag terug. Zoals het een echte buddy betaamd was er weinig overreding voor nodig om Jo over te halen.
Op 14 februari was het zover en tikte Jo, Paul en Jan-Paul Drenth samen de top aan. Omdat ze een andere route genomen hebben met een overnachting in Cratercamp op 5700 meter was ook deze beklimming een behoorlijke aanslag. Ondertussen kunnen ze na een geslaagde afdaling weer genieten van een opfrisser aan de voet van berg.