Commando, wat doe je voor de kost?

In de laatste editie van De Groene Baret is in de rubriek ‘Commando, wat doe je voor de kost?’ het boeiende levensverhaal opgenomen van de 75-jarige oud-commando Jan Posseth.

Jan Posseth blonk in zijn jeugd al uit in diverse sporten. De prijzenkasten in zijn huis, waarop menig sportvereniging jaloers zou zijn, zijn een afspiegeling daarvan. Hij behaalde in 1960 zijn groene baret, maar was tijdens zijn diensttijd niet de gemakkelijkste. Na een werkzaam leven als zelfstandig ondernemer is Jan zich gaan inzetten voor de medemens met het rijden van hulptransporten naar plaatsen waar die nodig zijn. De trips met hulpgoederen hebben Jan doen belanden in gebieden waar natuurrampen hadden plaatsgevonden en in oorlogsgebieden in vele uithoeken van de wereld. Dat hij daarbij vaak in levensbedreigende situaties is terecht gekomen heeft  hem er nooit van kunnen weerhouden om weer een hulptransport te gaan rijden als dat nodig was. Jan zegt daarover: “Als je kunt bijdragen aan het lenigen van de nood van mensen geeft dat een goed gevoel”.

Wilt u het hele verhaal van Jan Posseth lezen? Word dan begunstiger van de Commandostichting en ontvang ‘De Groene Baret’ 4 maal per jaar met daarin verslagen en artikelen over het KCT en over oud-commando’s.

https://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/

DSCN6284