Nationale Veteranendag 2017

Zaterdag 24 juni heeft in Den Haag de 13e editie van de Nationale Veteranendag plaatsgevonden. Dit jaar heeft het KCT helaas niet deelgenomen aan het defilé, zowel het detachement van Vereniging Veteranen KCT (VVKCT) alsmede actief dienende veteranen van het Korps ontbraken. Het detachement van VVKCT dat in de afgelopen jaren meeliep, kwam gemiddeld net boven de 20 personen uit. Te weinig om als zelfstandig detachement mee te mogen lopen. Leden van VVKCT die toch willen participeren in het defilé worden in een algemeen KL-detachement ingedeeld. Even kleurt het lint van marcherende veteranen toch onverwacht groen, maar het betreft een groot detachement van commando-mariniers.

 

Nu er geen KCT-detachement meeloopt, verliest VVKCT tevens het alom bekende KCT-verzamelpunt in een van de grote tenten op het Malieveld. Gelukkig biedt de Commandotoko en de meegereisde stand van Werving, Selectie en Communicatie (WSC) een goed alternatief. Voor commando-veteranen die de weg naar het Malieveld wel hebben gevonden, wacht een hartelijk weerzien met de maten. De organisatie trekt alles uit de kast om de veteranen een onvergetelijke dag te bezorgen. Ondanks het sombere (maar droge) weer is de opkomst ook dit jaar overweldigend, dit geldt ook voor het toegestroomde publiek langs de route. Sgt1 Jim van WSC heeft regelmatig zijn handen vol aan jongelui die geïnteresseerd zijn in KCT. Het betreft hier voornamelijk vrijwilligers van diverse scholen die deze dag voor hand- en spandiensten worden ingezet.

 

Een uitgebreid sfeerbeeld treft u aan in de komende editie van De Groene Baret.

 

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van Korps Commandotroepen, De Commandostichting en de regionale Commandoverenigingen?  Word dan voor € 20,00 per jaar begunstiger van De Commandostichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’.