Oud-Korpscommandant neemt afscheid

Op 28 januari 2016 ging plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten generaal-majoor Marc van Uhm, commandant van het Korps Commandotroepen van 2002 tot 2005, met functioneel leeftijdsontslag.

Tijdens de drukbezochte receptie op de KMA te Breda neemt Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Mart de Kruif, met een persoonlijke toespraak afscheid van zijn ‘ouderejaars’. Hij schetst diens carrière met vele commando- en staffuncties alsmede uitzendingen naar Bosnië en Afghanistan.

Tot ieders  verrassing blijkt ook de burgemeester van Grave, de woonplaats van de familie Van Uhm,  aanwezig op de receptie. Hij reikt de Koninklijke Onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau met de zwaarden uit.

Na zijn dankwoord meldt de plaatsvervanger Van Uhm zich af bij zijn commandant De Kruif met de voor iedere militair herkenbare woorden “Romeo hier Echo, ik meld mij uit het net”.  Of De Kruif dit met een “Hier Romeo, Roger uit” heeft bekrachtigd is door het applaus niet waar te nemen….