Verslag van landing Commando’s op Walcheren

In de september-editie van De Groene Baret kunt u het verslag lezen van de landing op Walcheren in oktober 1944. Het verslag is 10 jaar na de landing geschreven door Majoor J.Linzel, die zelf aan de landing deelnam. Hij voerde het bevel over Nr.2 Dutch Troop. De Nederlandse commando’s waren met diverse internationale commandotroepen ondergebracht in Troop 10.

Angstige momenten

Majoor Linzel doet op heldere wijze verslag van deze strijd. Over de angstige momenten die ze doormaakten in de landingsvaartuigen waarin ze continu beschoten werden door de Duitsers. Vele landingsvaartuigen bereikten de kust niet. En over de verliezen onder de manschappen tijdens de opmars. Bij het boeiende verslag staan (zwart-wit) foto’s afgedrukt die tijdens de landing zijn gemaakt. Zij zijn alle afkomstig van het Brits Oorlogsmuseum in Londen.

Begunstiger worden

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/