De Groene Baret Kersteditie 2022

In de donkere dagen voor de Kerst zorgt De Groene Baret voor extra kerstverlichting met een editie vol lezenswaardige artikelen.

 

Eerbetoon Kevin van der Rijdt

Een eerbetoon aan Kevin van der Rijdt die in 2009 tijdens een missie in Afghanistan omkwam toen hij in de Helmand-vallei met een patrouille in een hinderlaag liep. Om hem te eren  is de Abcovense brug over de A58 bij Tilburg naar Kevin vernoemd. Tijdens een ceremonie werd symbolisch het naambord onthuld in het Vrijheidspark in Tilburg.

 

Ed Oskam

Hij komt aan het woord in ‘Commando, wat doe je voor de kost?’ Lees hoe zijn militaire loopbaan is verlopen met de diverse functies die hij bij het Korps bekleedde, en het belangrijke werk dat hij deed bij de reorganisatie van het Korps. Ed is na zijn FLO niet gaan stilzitten maar is medeoprichter van De Harde Leerschool. Daarbij worden jongeren die op een zijspoor zijn belandt door drugs, criminaliteit of geestelijke problemen door oud-commando’s en rugbyers getraind en klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Een boeiend verhaal waarvan het succes nog steeds voortduurt.

 

Jan-Willem Pettermars

Een verslag van de inmiddels 12de editie die elk jaar door de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug in de omgeving van Maarn en Doorn plaatsvindt.

 

Infatuate I & II

Een uitgebreid verslag van de herdenking van de bevrijding van Westkapelle. C-KCT kolonel Paul Jansen en de voorzitter van de COS Ron Robbemond waren namens het Korps Commandotroepen aanwezig met bestuursleden van Commandovereniging Zeeland en enkele leden van de zusterverenigingen in Nederland.

 

 

Remembrance Day

De trip die leden van COV-NH ondernamen. Net als in 2017 zijn ze nu weer naar de Remembrance Day in Fort William & Spean Bridge geweest. Een verslag van dag tot dag.

 

Reünie 103 cotrcie

Een oproep aan allen die in de 103 cotrcie hebben gediend voor de reünie die in 2023 gehouden wordt.

 

En verder:

De bijdrage van de Korpsadjudant. Een verslag van een mooie SFC-dag waarbij de begunstigers van deze stichting een dag te gast waren op de Engelbrecht van Nassaukazerne.

 

 

Een overzicht van de giften die het museum mocht ontvangen.

Een verslag van de riviercruise die de stichting Nu of Nooit elk jaar organiseert en waarbij veel oud-commando’s betrokken zijn. Deze cruise is voor alle geüniformeerden die iets hebben opgelopen tijdens de dienst.

 

Springen met ronde bol. Wie weet iets voor u? Verslagen van diverse activiteiten waaronder een kanobivak.

 

Het altijd interessante Commandojournaal. En nog veel meer interessante verslagen en artikelen.

Alvast veel leesplezier gewenst!