De kop is er af

Na twee weken verlof en bijtanken is het Korps Commandotroepen gereed om de uitdagingen die 2018 ongetwijfeld zal gaan brengen, op te pakken. Op maandagochtend 8 januari kleurde de Korpsappelplaats (trainingspak)blauw. De vlag eenmaal in top, nemen de ‘jongens van de sport’ de regie over en geven uitleg over de te lopen cross en de jaarlijks af te leggen Defensie Conditie Proef (DCP). Na een welkome opwarmfase in de frisse ochtendkou begint het sportcircus als een goed geoliede machine te draaien.

 

 

De eerste (wedstrijd)lopers zijn al ruim binnen als de laatste leeftijdsgroep nog gestart moet worden. Degenen die klaar zijn gaan naar de kantine alwaar warme drank en worstenbrood dampend liggen te wachten. In afwachting van de laatste lopers wordt de tijd genomen om elkaar het beste voor het nieuwe jaar te wensen. Als de laatste lopers eenmaal binnen zijn, wordt overgegaan tot de prijsuitreiking. Na de uitreiking is het snel douchen geblazen, omkleden en aan het werk.

 

 

In de namiddag volgt de traditionele Nieuwjaarsreceptie. Naast eigen personeel zijn ook het bestuur van De Commandostichting, diverse Commandoverenigingen en oudgedienden present. In zijn toespraak blikt Commandant Korps Commandotroepen (C-KCT) kolonel Jelte Groen terug op het afgelopen jaar en staat wat langer stil bij de doorontwikkeling van het Korps. Als gevolg van die ingezette doorontwikkeling zijn er intern diverse verschuivingen en werkorganisaties doorgevoerd die nog niet zijn geautoriseerd. In 2018 hoopt kolonel Groen deze acties te formaliseren.

 

 

 

Onder het genot van een drankje en een hapje wordt er gezellig bijgepraat. De receptie heeft het karakter, kan ook haast niet anders, van een mini-reünie. Tegen etenstijd heeft de keukenbrigade een rijsttafel gereed en al pratend schuift menigeen langzaam richting buffet. Met het oog op de onvermijdelijke terugreis nemen de meesten na de Indische hap afscheid. Op de langzamer luider wordende muziek uit de geluidsboxen, begint voor sommigen de avond pas. Enfin, de kop is er in ieder geval weer af.