Steun op grote hoogte

Begin september hebben Instructiegroep Optreden Bergachtig Terrein (Instrgp OBT) en een specialistenploeg van 104 Cotrcie een klimweek van Stichting Mount 13 in de Walliser Alpen (Zwitserland) ondersteund.

Stichting Mount 13 is in 2012 opgericht op initiatief van oud-KCT’ers adjudant Rien van Duren (destijds Brigade-adjudant 13e Gemechaniseerde Brigade) en majoor Frank Marcellis (oud C- Logistiek Peloton 104 Wrnverkcie). De Stichting stelt zich ten doel om kinderen (en hun moeders) van gesneuvelde collega’s, ongeacht krijgsmachtdeel, een onbezorgd en onvergetelijk weekend te bezorgen. Om aan de benodigde fondsen te komen, organiseert Stichting Mount 13 jaarlijks een klimactiviteit voor militairen van de 13e Lichte Brigade (Oirschot). Naast het inleggeld van de deelnemers dragen ook sponsoren bij aan de inkomsten van de Stichting. Het KCT draagt de Stichting Mount 13 een warm hart toe en heeft de klimactiviteiten tot nu toe ieder jaar kunnen ondersteunen. Uiteraard bieden de klimactiviteiten de Instrgp OBT en specialistenploegen van 104 Cotrcie een extra gelegenheid om hun vaardigheden toe te passen.

boven aanblik

De vierde editie bracht de circa 40 deelnemers dit jaar naar de Weissmies. De berg met omringend massief wordt in het westen begrensd door het Saastal, in het oosten door de Simplonpas en het Val d’Ossola. Het zuidoosten van het massief ligt in Italië. De Weissmies heeft een vlakke koepelvormige top bedekt met sneeuw en gletsjers en is 4017 meter hoog.

Silhouette

Onder deskundige begeleiding van de Instrgp OBT en de specialistenploeg van 104 Cotrcie hebben alle deelnemers ook deze keer weer veilig de top gehaald. Van de opbrengst van deze tocht gaan de kinderen en moeders op twee oktober a.s. één weekend naar een luxe vakantiehuis in Chiney in de Ardennen (België).