10 nieuwe commando’s

Onder een oorverdovend gejuich en applaus van commando’s, personeel van de Engelbrecht van Nassaukazerne en familieleden marcheerden op vrijdag 15 december 10 mannen de kazernepoort binnen. Doodmoe, maar trots en voldaan. Daarmee zat voor hen de ECO er op. Een loodzware ECO waarbij ze vooral te kampen kregen met grote hoeveelheden regen, en daarna een niet minder zware afmattingsweek die begon in Zeeland. Het geweldige onthaal door de nieuwe collega’s en familieleden deed hen de vermoeidheid op dat moment even vergeten. Tijdens zijn eerste welkomstwoord in de Snedderlounge, waar de mannen op adem konden komen heette commandant KCT, kolonel Smeets, de mannen welkom terug op de kazerne en feliciteerde hen met hun prestatie. Hij benoemde daarbij ook de uitzonderlijk vele regen waarmee deze ECO te kampen had.

Tijdens de ceremoniële plechtigheid ontvingen de tien mannen de felbegeerde groene baret uit handen van kolonel Smeets. Bestman van deze ECO is de sergeant Pim.

Bij het Korps Commandotroepen geldt de slogan: Hoe natter de ECO, hoe groener hij wordt! Van harte gefeliciteerd en welkom in de hechte familie van het KCT.

Een uitgebreid verslag van deze baretuitreiking volgt in De Groene Baret van de maart-editie 2024.