Een week verlof @ TRANSALPINERUN 2016

In de periode van 3 t/m 9 september heeft de ‘Transalpinerun’ 2016 plaatsgevonden. In zeven dagen legden ongeveer 300 (2-mans)teams van 35 nationaliteiten 247 km af en verslonden daarbij 15.000 hoogtemeters omhoog en ook weer 15.000 hoogtemeters omlaag. De ’Transalpinerun’ start dit jaar in Garmisch-Partenkirchen (Duitsland) en gaat via Lermoos, Imst, Mandarfen, Solden, St Leonard im Passeier en Sarnthein. De finish ligt in Brixen (Italië). Aan de start staan meerdere Nederlandse teams, waaronder één die gevormd wordt door sergeant (1) Chris en sergeant (1) Brian en een ander bestaat uit sergeant (1) Maurice samen met een burger vriend Kees. Brian en Chris zijn beide instructeur Heeresberghführer (red. internationaal militair berggids) en zijn met Maurice werkzaam bij Opleidings- en Trainingscompagnie Speciale Operaties (OTCSO) van KCT.

 

160921-transalpinerun-6Mede dankzij de grondige (fysieke) voorbereiding brengen beide teams het tot een goed einde. Met mooie en minder mooie momenten, maar alle vier met hetzelfde gevoel:

‘Je lichaam kan veel meer als je denkt!’

 

 

 

Meer lezen over deze spectaculaire race, ander nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en De Commandostichting?  Word dan voor € 20,00 per jaar begunstiger van De Commandostichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’.