Afscheid majoor Leo Roijakkers.

Ik word omringd door idioten!

Dit is een van de vele legendarische uitspraken van Leo. De verhalen waren uiteraard doorspekt met anekdotes. Een aantal van deze anekdotes zijn terug te lezen in de speeches.

Op 5 juli heeft Leo tijdens een zeer druk bezochte  receptie afscheid genomen van het Korps. Het afscheid is echter van korte duur want Leo komt gelijk terug als burgermedewerker op zijn oude project ‘infra’.
Tijdens de receptie was er weer volop ruimte om oude verhalen op te halen. Dit gebeurde uiteraard ook in de verschillende speeches.

Dat Leo niet alleen toewijding heeft in zijn werk bleek wel uit de toespraak van zijn vrouw Angela en zijn dochter Vivian. Leo is ook in zijn thuissituatie een rots in de branding, ook daar ‘een man een man, een woord een woord’. Staat altijd klaar voor zijn gezin en is een echte familieman. Om dat tot uitdrukking te brengen in een mooi cadeau is nog een flinke opgave. Iedereen die bij Leo zijn bureau binnenloopt kan zien dat hij gecharmeerd is van hebbedingetjes. Met het prachtige schilderij dat Leo aangeboden kreeg van Angela en de (stief)kinderen Vivian en Fabio is het toch gelukt bij Leo de gevoelige snaar te raken. Het schilderij is van de Roosendaalse kunstenaar Benjamin Scheltema met een afbeelding van Leo op zijn Harley met een commandodolk op de tank en aangeboden door zijn gezin vormt samen de heilige drie-eenheid voor Leo.
Leo is een echt mensen mens. Dat bleek ook tijdens zijn eigen speech waar hij geëmotioneerd zijn eigen familie en de KCT familie bedankte voor alle support die hij altijd heeft gekregen.

De laatste spreker was zijn maatje, adjudant Jan Booij. Jan en Leo kennen elkaar al vanaf de lagere school en zijn altijd bevriend gebleven. Leo is altijd het voorbeeld geweest voor de stappen die Jan later maakte. Leo ging naar de KMS en Jan volgde hem, Leo ging naar het KCT en Jan volgde hem, Leo werd para-instructeur en Jan volgde hem. Helaas voor Jan was Leo ook zijn instructeur in de para-opleiding waardoor hij de nodige extra aandacht kreeg. Je wil tenslotte niet dat je maatje de opleiding niet haalt. Tot slot gaat Leo met FLO en Jan gaat hem later dit jaar volgen.

De receptie werd afgesloten met de bekende blauwe hap.

Leo bedankt voor alles wat je voor het Korps hebt betekend!

 

 

Afscheidsspeech C-KCT kol Jelte Groen

Afscheidsspeech lkol Willem Melchers

Afscheidsspeech majoor Leo Roijakkers