Fondsenwerving: Dutch Commando Remembrance Trail (DCRT)

De Dutch Commando Remembrance Trail. Met 112 kilometers en 2500 hoogtemeters, dwars door het prachtige Zuid-Limburgse heuvels en bergen, is het de Mars van de Moed tot Onbaatzuchtige Dienstbaarheid tot elkaar. Deze Mars komt wat mij betreft geen seconde te laat.

 
Er is meer verdeeldheid dan ooit. Tegenstellingen worden disproportioneel uitvergroot. Juist dán is het nodig om eenheid te vinden, dáár waar wij ook van elkaar kunnen en mogen verschillen. Er zit immers veel slagkracht in eenheid vanuit verscheidenheid en diversiteit.
 

Als militair weet je, er is geen ruimte voor ego. Het enige wat telt is het team. De mensen, de maten, naast je. Als het met hen goed gaat, dan gaat het ook goed met jou. En vice versa.
 
Je let dus gewoon echt op elkaar. Zorgt voor elkaar. Vult elkaar aan waar nodig. Versterkt elkaar. Je bent immers afhankelijk van elkaar. Je offert dan ook (heel) veel van jezelf op en cijfert jezelf weg als dat nodig is. Je bent: Onbaatzuchtig Dienstbaar tot elkaar.
 
Dit klinkt heel zwaar, maar het is gewoon dat ene stapje harder voor elkaar willen gaan. Dat ene stapje verder. Gewoon, meer voor elkaar willen doen dan het gewone. Omdat de wereld daar een stukje mooier van wordt. Dit is waar voor mij de Dutch Commando Remembrance Trail over gaat.

 
De DCRT is een snoeiharde reminder aan onszelf, als samenleving, dat Onbaatzuchtige Dienstbaarheid een opdracht is die voor ons allen geldt. Ongeacht jouw plaats in onze samenleving. Of je nu burger bent, of militair. Who cares!
 

Als Ambassadeur van Commando & Family Support (CFF) heb ik aan de DCRT uiteraard een fondsenwerving gekoppeld voor natuurlijk het CFF en ditmaal ook De Commandostichting. De reden lijkt mij helder.
 

Twee afzonderlijke stichtingen, die zich beiden op hun eigen wijze dagelijks Onbaatzuchtig Dienstbaar inzetten voor al die mannen en vrouwen die al vanaf de oprichting van Korps Commandotroepen in 1942 tot vandaag Onbaatzuchtig Dienstbaar hebben ingezet voor ons land. Daartoe fysiek/mentaal gewond zijn geraakt.
 

Daarom gaan wij lopen!!
En u kunt hier doneren: https://www.gofundme.com/f/Dutch-Commando-Remembrance-Trail
 
Leo(n) Roijakkers
Sander de Vries
Ray Klaassens
Sven de Bruijn
Onno van Boven
Jasper Tolhuis