Geen lichaamsdeel wordt gespaard

Een stevige briesje, droog, een lekker temperatuurtje en het gros van het korps binnen, kortom prima condities voor een sportdag. Op donderdag 18 juni heeft de sportorganisatie weer alles uit de kast getrokken om een uitdagende sportdag aan te bieden. Activiteiten zoals bijvoorbeeld een stevig fietsparcours, een adventure race, een alternatieve biathlon, een alternatieve hindernisbaan, diverse behendigheidsparcourtjes en een partijtje voetbal in een “bubble” maakten deel uit van een zeer gevarieerd programma. Bij de ene activiteit werd het uiterste van spieren en uithoudingsvermogen verlangd, bij de andere activiteit was teamwork de sleutel voor een snelle tijd. De compagnieën werkten verbeten doch in vlot tempo de diverse onderdelen af.


 

sterkste man (1)

 

 

 

 

 

 

 

Na een korte pauze kon rond 1530u met het koningsnummer van de sportdag worden begonnen: “de sterkste man competitie”. De 8 gladiatoren moesten in een afvalrace o.a. gewichten dragen en slepen, push ups en zogenaamde box jumps uitvoeren. Onder luide aanmoediging gingen de deelnemers tot het gaatje en toen begon het lange wachten op de uitslag.

Om 1715u werd op de appèlplaats de uitslag bekend gemaakt en konden aansluitend de prijzen door luitenant-kolonel Smeets (Plv C-KCT) worden uitgereikt. OTCSO werd tot overall winnaar uitgeroepen, de sterkste man in de categorie 40+ werd sergeant-majoor Pim (104 Cotrcie) en commando I Kevin (VCO) werd dat in de categorie onder 40 jaar. Helaas kon deze sportdag geen schietwedstrijd gehouden worden als gevolg van de munitietekorten bij Defensie en derhalve bleef de Willem Petter beker dit jaar onaangeroerd in de prijzenkast.
Na de prijsuitreiking kon men zich tegoed doen aan een smakelijke BBQ. De muzikale ondersteuning werd verzorgd door de eigen huisband “CTC”, die er weer een lekker swingend feestje van maakte. Het was een zeer geslaagde dag die tevens een uitgelezen kans bood om weer eens bij te praten met collega’s die op de diverse buitenposten werken.