4 mei herdenking Roosendaal

Vrijdag 4 mei werd ook in Roosendaal stil gestaan bij de slachtoffers – zowel burgers alsmede militairen – die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog gevallen zijn in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Een erewacht van vier militairen van het Korps Commandotroepen staat opgesteld bij oorlogsmonument aan de Parklaan in Roosendaal. De vlaggen links en rechts van het monument hangen halfstok en de ontstoken fakkels geven de plechtigheid extra cachet. Er is grote publieke belangstelling en een detachement van veteranen en oud-militairen staat opgesteld. Naast o.a. burgemeester van Roosendaal, de heer Jacques Niederer, geeft ook majoor Mark van Baal als representant van KCT een toespraak. Zo zegt majoor van Baal onder andere: “Mensen met elkaar verbinden is van ons allemaal zoals we hier staan. Wat kunnen wij er aan doen om de wereld veiliger te maken voor onszelf en onze kinderen? Hoe kunnen wij in verzet gaan tegen het gevoel van minder veiligheid en toenemende tegenstellingen in onze maatschappij? ”.
De militaire hoornblazer speelt ‘TAPTOE’, gevolgd door twee indrukwekkende minuten van stilte. Een lokaal koor zingt twee coupletten van het Wilhelmus en krijgt zachtjes bijval van het publiek. Aansluitend wordt de gelegenheid geboden voor het leggen van kransen en bloemen.

Toespraak burgemeester van Roosendaal Jacques Niederer