Korps Commandotroepen ontvangt de Militaire Willems-Orde

Zijne Majesteit de Koning reikt dinsdag 15 maart op het Binnenhof in Den Haag de Militaire Willems-Orde uit aan het Korps Commandotroepen. Het Korps wordt onderscheiden voor de buitengewone inzet in Afghanistan. De Militaire Willems-Orde is de hoogste Nederlandse dapperheidsonderscheiding.

 

tn-16-02-3Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert heeft het Korps Commandotroepen voor deze onderscheiding voorgedragen op advies van het Kapittel der Militaire Willems-Orde.
De MWO is de oudste en hoogste Nederlandse ridderorde en dapperheidsonderscheiding. De Koning is Grootmeester van de Orde. De onderscheiding werd op 30 april 1815 door Koning Willem I ingesteld als erkenning van uitstekende daden van moed, beleid en trouw in de strijd.

 

De Militaire Willems-Orde is de laatste keren toegekend aan majoor Marco Kroon en majoor Gijs Tuinman, beide leden van het Korps Commandotroepen. De Militaire Willems-Orde is daarvoor in totaal 10 keer eerder uitgereikt aan leden van het Korps en zijn stamonderdelen.

Zie: https://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/traditie/erelijsten/onderscheidingen-1940-1955/