Het televisieprogramma Kamp van Koningsbrugge

Op zaterdag 31 oktober om 20.30 uur wordt de eerste aflevering van het televisieprogramma Kamp van Koningsbrugge uitgezonden op NPO1. Komende 9 weken zal iedere zaterdag een nieuwe aflevering verschijnen. Naast het programma zal er ook via andere media aandacht aan het format besteed worden op televisie, maar ook online.

Het ontstaan van Kamp van Koningsbrugge

Waar gaat Kamp van Koningsbrugge nu precies over? Begin dit jaar heeft de producent van het Belgische televisieprogramma ‘Kamp Waes’ (waar 15 gewone burgers elementen van de Special Forces Group selectie doorlopen) contact opgenomen met het Korps Commandotroepen. Er was een wens hetzelfde format op de Nederlandse televisie te krijgen. Interesse was er zeker, maar de corona pandemie gooide roet in een eventuele samenwerking. Nadat de maatregelen medio juli versoepeld werden kon de samenwerking met de producent en een aantal oud-commando’s als instructeur toch vorm krijgen.

 

 

Het televisieprogramma Kamp van Koningsbrugge

In het Nederlandse format ervaren 15 burgers hoe het voelt om commando te worden. Tijdens het programma doorstaan de kandidaten in 8 dagen verschillende elementen uit de Kennismakingsdagen, vooropleiding, elementaire commando-opleiding en voortgezette commando-opleiding. Voldoen zij aan de kernwaarden die wij hanteren binnen het Korps Commandotroepen? Het is niet realistisch dat iemand zonder gedegen voorbereiding in staat is onze fysieke eisen te halen. De focus van het instructieteam van oud-commando’s lag dan ook op het doorzettingsvermogen, prestatiegerichtheid, betrouwbaarheid, en al de andere aspecten waar wij als Korps waarde aan hechten. Het was niet de bedoeling de kandidaten een volwaardige commando-opleiding voor te schotelen. Ondanks dit gegeven was het een zware mentale en fysieke beproeving voor de deelnemers.

 

Veel kijkplezier!