Amerikaanse onderscheiding

Als teken van bijzondere waardering is onlangs de Joint Service Commendation Medal uitgereikt aan luitenant-kolonel (lkol) Cor Herwegh. Lkol Herwegh was van 14 januari 2013 tot 15 september 2015 als eerste Nederlands Liaison Officier geplaatst op het United States Special Operations Command (USSOCOM) te Tampa (VS). De uitreiking werd verricht door de Amerikaanse generaal Votel, Commandant USSOCOM.

De Joint Service Commendation Medal is een Amerikaanse onderscheiding die door de Amerikaanse Minister van Defensie toegekend wordt voor bijzondere verdiensten tijdens een joint optreden.

Wij feliciteren lkol Herwegh met deze onderscheiding en wensen hem veel succes met zijn nieuwe functie op HQ LANDCOM in Izmir (Turkije). De tussen KCT en KMARNS roterende liaison functie bij USSOCOM is inmiddels overgenomen door luitenant-kolonel van het Korps Mariniers (lntkolmarns) Harry Engelsman. Lntkolmarns Engelsman is geen onbekende van het KCT. Hij is oud-commando en heeft als dienstplichtige gediend bij 104 Wrnverkcie.