Commando, wat doe je voor de kost?

In de laatste uitgave van De Groene Baret kunt u het boeiende verhaal lezen over oud-commando Nick Swart. Als jonge judoka werd hij opgenomen in de Oranje-selectie en als gevolg daarvan mocht hij op stage in Japan. Lees over zijn avontuurlijke belevenissen tijdens zijn reis terug naar Nederland die hij vanaf Hong Kong over land aflegde, met de trein, te voet, per ezel, per bus en liftend.

Piratenjacht

De sportieve Nick kwam met de intentie om sportinstructeur te worden naar het KCT maar vond zijn draai in de 105 compagnie en ontwikkelde procedures voor de Counter Terrorisme ploegen. Na het verlaten van de dienst komt hij in een heel andere wereld terecht als hij aan de slag gaat bij de Control Risk Group, waar blijkt dat alles minder goed geregeld is als bij het KCT. Later richt hij zijn eigen Security Risk Management bedrijf op waarmee hij onder andere op piratenjacht gaat.

 Trainingen aan operators

Wegens gezinsomstandigheden verlaat hij het werken in gevaarlijke gebieden in de wereld en gaat aan de slag in de sport- en prestatiepsychologie. Hij geeft training aan topsporters maar ook aan beroepen met een hoog risico zoals politie, brandweer en bij defensie. Zo geeft hij ook trainingen aan operators van het KCT en is de cirkel voor Nick rond.