Aanbieding voor veteranen

Van donderdag 24 tot en met zondag 29 september 2015 is in AHOY Rotterdam de 61e editie van de Nationale Taptoe.

Een speciaal arrangement wordt op donderdagmiddag 24 september aangeboden aan de veteranen. Veteranen evt. met partner of begeleider zijn vanaf 10.00 uur welkom in AHOY. Daar is voldoende tijd en ruimte voor een ”Meet & Greet” met vrienden en bekenden. Er wordt een Indisch buffet aangeboden. De voorstelling begint om 14.00 uur met een officieel woord van welkom door de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht tevens Inspecteur der Veteranen.
De eigen bijdrage voor dit arrangement is € 10,- euro per persoon met een maximum van twee personen. U kunt ook 2 personen extra meenemen á € 30,- euro per persoon. Meer info over het aanmelden en verkrijgen van kaarten is in de bijlagen Taptoe 2015 flyer pdf te lezen.

De Nationale Taptoe 2015 heeft als hoofd thema Bevrijding en Vrijheid. De inzet van slagwerk vormt de muzikale rode draad door de gehele voorstelling. Niemand anders dan de bekende drummer Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring zal u samen met de inmiddels wereldvermaarde slagwerkgroep Percossa, de Regimentfanfare ”Garde Grenadiers en Jagers” en de Fanfare bereden Wapens met de nodige passie langs de Liberation route begeleiden.
Het is dit jaar 70 jaar geleden dat we bevrijd zijn na WO II. Tot op de dag van vandaag ervaren we dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Wederzijds respect voor elkaar is een absolute voorwaarde om in een beschaafde wereld veilig te kunnen samenleven. Velen zetten zich daar met heldenmoed voor in, dicht bij huis en overzee. Meervoudige uitzonderlijke inzet voor onze vrijheid heeft vorig jaar geleid tot de benoeming van Majoor Gijs Tuinman tot Ridder Militaire Willems-Orde. De Militaire Willems-Orde bestaat dit jaar 200 jaar. Reden om in de Nationale Taptoe muzikale aandacht te schenken aan deze hoogste dapperheidsonderscheiding.