In De Groene Baret editie september 2019 weer veel interessante onderwerpen waaronder 75 jaar bevrijding.

Majoor der Infanterie J. Linzel, was een van de eerste Nederlandse commando’s die in Achnacarry in Schotland werden opgeleid en deel uitmaakten van Nr. 2 Dutch Troop. Hij nam deel aan de landing van commando’s op Walcheren en schreef 10 jaar daarna een artikel hierover. Het boeiende verslag van destijds kunt u nu lezen in deze uitgave van DGB.

Een feest van herkenning voor alle oud-commando’s is het artikel over het tentenkamp. Lees hoe het tentenkamp in deze tijd bruist van activiteiten.

Een opmerkelijk artikel is het interview met een team-performance coach. Hij kreeg een inkijk in de werkwijze van commando’s en maakte met zijn boek Teamability een vertaalslag naar het bedrijfsleven.

‘Commando, wat doe je voor de kost?’ gaat dit maal over Jos Antens. Op 23 mei 1990 vestigde deze sportinstructeur het record op de hindernisbaan dat tot op de dag van vandaag nog steeds staat. Net als het record op de touwbaan dat sinds 25 juli 1991 ook nog steeds op zijn naam staat. Lees alles over hoe deze kunstenaar en sportman bij het Korps kwam en hoe het hem nu vergaat.

Bij de opening van de viering 75 jaar vrijheid door Koning Willem-Alexander in Terneuzen waren veel oud-commando’s aanwezig. U kunt het verslag ervan lezen in deze DGB. Zij zorgden voor een groene golf tussen het publiek. Het KCT was er met een infostand.

Verslagen in deze DGB van de jaarlijkse sportdag van het KCT, die dit jaar in het teken van de Highland Games stond. Van het uitreiken van de onderscheiding voor moed voor commando-sergeant der 1ste klasse Jeroen. De flo-recepties van Bert Thijssen en Frans van Zeeland, de bikeweek en Veteranendag 2019. Verder natuurlijk vaste terugkomers als pelotons-reünies, wandeltochten en Memorial Marches. Overigens wordt het verslag van de Kevin Memorial March en de herdenkingsceremonie opgenomen in de volgende DGB.

Voor allen die graag wandelen is er info hoe zij zich kunnen aanmelden voor de bijzondere Memorial March van 1000 km in 2022, die start in Frankrijk in Sainte-Mère-Eglise en eindigt op de dag van de reünie in Roosendaal.

Meer lezen over nieuws, achtergronden en activiteiten van het Korps Commandotroepen en de Commandostichting? Word dan voor €.20,00 per jaar begunstiger van de stichting en ontvang 4 maal per jaar het blad ‘De Groene Baret’. http://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/