Voorjaars duikbivak 2019 Commando Duikvereniging

Traditioneel is het voorjaarsbivak van de Commando Duikvereniging (CDV) weer gepland tijdens het Hemelvaartweekend op 30 mei tot en met 2 juni in het, inmiddels voor onze vereniging zo bekende, Zeeland. Direct aan het Grevelingenmeer.

Op woensdag 29 mei wordt het duikbivak weer opgebouwd en meteen na het opbouwen worden de eerste duiksets  gereed gemaakt en kunnen de eerste duiken worden gemaakt. Elke ochtend wordt het ontbijt gezamenlijk genuttigd met de complete groep. Daarbij vormen de met romige roereieren, volgens speciaal geheim CDV recept gemaakte scrambled eggs de perfecte start van iedere duikdag.

Ook dit jaar zullen tijdens het voorjaarsbivak weer de nodige kilometers onderwater afgelegd worden, en kunnen weer vele geregistreerde duiken worden bijgeschreven. Met de boot worden groepjes duikers naar mooie duikstekken gebracht, waarna ze op kompas en dieptemeter hun plan kunnen duiken. Door middel van de juiste navigatie onderwater, komt eenieder enigszins vermoeid, maar zeer zeker voldaan, weer op de gewenste plek terecht.

Ook dit jaar zal er weer de nodige aandacht besteed worden aan de thema’s veiligheid en kennis-verbreding. Zeker voor de duik sport belangrijk items! Een duidelijke briefing, die goed omschrijft hoe te handelen bij een eventueel ongeval en duidelijke uitleg over de duikstek geeft iedereen de juiste handvaten hoe te handelen. Mede door het veelal mooie duikweer, de kennisverbreding, de vele duiken, het goede eten en drinken en natuurlijk het CDV-gezelschap wordt dit bivak vast weer zeer succesvol. Wij kijken nu al uit naar het volgende voorjaarsbivak. De CDV bestaat dan 45 jaar.

Meer weten over duiken bij de Commando Duikvereniging?  Kijk dan meteen even op www.korpscommandotroepen.nl COV Commando duikvereniging. Of stuur een mail aan cdv@korpscommandotroepen.nl