Zaterdag 25 juni 2017: Nationale Veteranendag.

De landelijke Veteranendag is een groots evenement waaraan het KCT zal deelnemen met RST-veteranen, KCT-veteranen en actief dienende KCT veteranen. Ook het KCT en de Commandostichting hebben een gezamenlijke stand ingericht, enkele KCT-voertuigen worden op het Malieveld getoond. Belangrijkste aspect vormt wellicht het defilé, waarbij 5000 veteranen langs koning Willem-Alexander paraderen. Ook de ridders MWO Marco Kroon en Gijs Tuinman zijn op het defileerpunt aanwezig. Het KCT formeert een detachement, bestaande uit actief dienende en postactieve veteranen. Voor postactieven een mooie kans om het jack van de afgelopen Commandoreünie weer eens te gebruiken.

RST en KCT veteranen kunnen zich eenvoudig aanmelden voor deelname op de “mijn VI” pagina van het Veteraneninstituut. Vergeet niet aan te vinken dat je meeloopt met het VVKCT detachement! Lukt de aanmelding niet, mail dan aan veteranen@korpscommandotroepen.nl

Deelnemers (en evt. begeleiders) krijgen een gratis NS vervoersbewijs en enkele consumptiebonnen, een lunchpakket en een warme maaltijd aangeboden. Indien je slecht ter been bent, bestaat de mogelijkheid om op een voertuig mee te rijden. Verkrijgen van een zitplaats op een tribune is -uitsluitend voor minder validen- ook mogelijk. Nog nooit gezien hoe dat gaat op de Veteranendag? Kijk hier eens voor een in 2015 gemaakt verslag van deze dag. Het lijkt op een grote reünie, waar je ook veteranen van andere eenheden tegen komt.

LET OP: De inschrijving sluit begin april 2017 !!

veteranendag2013-koning-300x168 veteranendag2013-023-300x200