Special Operations Land Task Group (SOLTG) in Mali

SOLTG maakt sinds 22 april 2014 met een eenheid van ca. 90 personen deel uit van de 450 deelnemers tellende Nederlandse bijdrage aan ‘Multidimensional Integrated Stabilization Mission in Mali’. De primaire taakstelling van de SOLTG, dat een samengestelde eenheid is van Special Forces van het KCT aangevuld met eenheden van 11 Luchtmobiele Brigade (11LMB), is een bijdrage te leveren aan de informatiepositie van de Force Commander.
In dit duidelijk geschreven artikel worden door majoor Sven uitgebreid de ervaringen beschreven van april tot augustus 2014. Achtereenvolgens worden zaken beschreven als de initiële ontplooiing (Het belang van tijdig ontplooien van liaison officieren, het bouwen aan netwerken en de effecten van het klimaat en materieel), de zelfredzaamheid van de SOLTG en de rol van de ‘krijger en diplomaat’. Voorts wordt een doorkijk naar de mogelijkheden in de nabije toekomst in deze missie beschreven en afgesloten met een aantal conclusies.
Wilt u alles lezen over hoe de Commando’s hun werk belangrijke werk doen onder moeilijke omstandigheden in het verre Mali? Word dan begunstiger en ontvang De Groene Baret 4 x per jaar. https://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/

Geef een reactie