Uitreiking OMEGA KCT horloge 26 april 2023.
Beste leden en oud leden van het Korps Commandotroepen.
Goed dat velen van jullie zijn gekomen naar de uitreiking van het Korpshorloge of de regimental watch.  Ik begin met een korte terugblik in het verleden, dan het hier en nu….en vervolgens geef ik een blik op de toekomst. In 2017 is de eerste editie van het korpshorloge/regimental watch uitgebracht ter ere van het toen 75-jarige bestaan van het KCT. Dit is toentertijd opgepakt door Patrick vd Weijde (is aanwezig) die samen met de Firma Gassan een mooie Omega Seamaster Planet Ocean met een oplage van 75 stuks heeft uitbracht. Toen een nieuw en uniek project waarbij vele mensen deze klok hebben gekocht en deze tot op de dag van vandaag fier dragen. Wat we toen nog niet wisten maar wat wel het idee was van Patrick, is dat dit een vervolg zou krijgen. Aangezien er nogal wat spijtoptanten waren die bij de eerste editie niet deze klok hebben aangeschaft heeft het nu een vervolg  gekregen. Een mooie gelegenheid bood zich aan namelijk het 80 jarige bestaan van het KCT. Er is door jou Theo wederom contact gezocht met Gassan en daar is deze mooie Omega Seamaster 300 uitgekomen. Dit horloge is voorzien van dezelfde achterkant als de eerst editie maar nu inclusief het persoonlijke battle ID van de operator/commando.
Een dergelijk initiatief klinkt eenvoudig maar kost heel wat werk en coördinatie. Hiervoor wil ik Theo danken en een applaus lijkt mij op zijn plaats.
Een nieuwe traditie is wat ons betreft ontstaan waarbij het ook de intentie is om elke 5 jaar tijdens de grote KCT reünie een nieuw korpshorloge uit te brengen. Op deze wijze stellen we ook de nieuwe aanwas van operators/commando’s in staat om deze unieke verbintenis tussen groene baretten te kunnen aanvaarden. Mocht iemand zich nu al willen opgeven om dit project op te pakken dan hoor ik dat graag! Richting Gassan wil ik aangeven, wederom bedankt voor de fijne samenwerking en dit
mooie horloge. Het mag duidelijk zijn dat wij vanuit het KCT graag deze traditie samen met jullie in stand willen houden voor de toekomst. Jullie zijn wat ons betreft een goede partner.
Ik ga afsluiten, want de horloges branden in de verpakking en velen van u kijken echt uit naar de uitreiking van dit geweldige exemplaar.
Theo, nogmaals bedankt en ik geef het woord aan jou voor de verdere invulling van het programma.