Sauerland Wandeltocht 2015

Algemene informatie Sauerland wandeltocht 2015

De Commandovereniging Gelderland (COV Gld) is initiatiefnemer en organisator van de Sauerland wandeltocht, onder regie van het organisatiecomité “Sauerland 2015”. Zij organiseert in de week van maandag 18 mei t/m vrijdag 22 mei deze unieke wandeltocht. Deelname aan de wandeltocht is uitsluitend voor groene baret gerechtigden!

Uw partner mag (eventueel) mee echter voor hun zal, door het Hotel, een alternatief programma worden aangeboden. Iedere deelnemer wordt verzocht zich op maandag 18 mei 2015 te melden tussen 09:00 en 09:45 uur in Schaarsbergen (Oranjekazerne, gebouw locatie volgt t.z.t.). Stipt om 10.30 uur vertrekken we richting Sauerland. We zullen daar een midweek op basis van volpension verblijven en onze thuisbasis in Sauerland is Hotel Zur Schmitte, gelegen nabij Winterberg. Bij aankomst is het inkwartieren en daarna is een ieder vrij in beweging. Na elk gezamenlijke diner volgt er een korte briefing voor de volgende dag. Er wordt vanaf dinsdag 19 mei t/m donderdag 21 mei gelopen en de gemiddelde afstand per dag bedraagt gemiddeld 27 km, totaal circa 80 km. Onze tocht volgt een groot deel van de Rothaarsteig, een lange afstand wandelroute. Op vrijdag 22 mei is er in de ochtend eerst een bezoek aan een bekende Duitse bierbrouwer en na de lunch gaan we terug naar Schaarsbergen.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en de inschrijving voor deelname aan deze wandelmars is geopend. Wees er snel bij, want vol is vol!

Situatie van de Route

De Route loopt tussen de steden Brilon en Dillenburg en is in 2001 geopend. Er is een versie van 154 kilometer en daar lopen we circa 80 km van. Het grootste deel van de Route gaat over onverharde land- en boswegen. Per wandeldag lopen we gemiddeld 7 tot 8 uur. Op enkele stukken zijn goede wandelschoenen essentieel, vooral omdat wegen en paden modderig kunnen zijn. Als een lichte rugzak wordt gedragen volstaan klasse A of B schoenen. Tijdens het volgen van de Rothaarsteig worden geen bergen beklommen en de lengte van de route per dag is te overzien.

Gld org 1a rothhaatsteig_2

Inschrijving

rothhaatsteig_4Inschrijving voor deelname aan de “Sauerland wandeltocht” is mogelijk voor een ieder die gerechtigd is tot het dragen van de groene baret. Partner mag mee. De inschrijving is schriftelijk of per e-mail. Inschrijvingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Er kunnen maximaal 50 lopers deelnemen aan deze wandeltocht. Inschrijven kan, zolang er plaatsen beschikbaar zijn, tot uiterlijk 31 maart 2015. Op verzoek wordt een inschrijfformulier toegezonden (aanmelden via het secretariaat van Commandovereniging Gelderland). Dit inschrijfformulier is ook te downloaden via de website www.covgelderland.nl zie pagina Downloads “inschrijfformulier Sauerland wandeltocht 2015”. U dient de gevraagde gegevens in te vullen, het inschrijfformulier te retourneren via e-mail: Klik hier! of via post te richten aan COV Gld, t.n.v. de heer B. Sünnen, Ooiweg 36, 7312 AM Apeldoorn. Aanmelding voor ondersteuning, of anderzijds, is van harte welkom. U kunt dit ook melden via de secretaris COV Gld. E-mail: Klik hier! (o.v.v. ondersteuning “Sauerland wandeltocht”). Vervolgens zal er contact met u worden opgenomen.

Kosten deelname

rothhaatsteig_7Om deel te kunnen nemen aan deze wandeltocht dient iedere loper of ondersteuner een eigen bijdrage van €335,00 te voldoen. De eigen bijdrage is inclusief maaltijden, overnachtingen, vervoer en herinnering. Het inschrijfgeld (minus de aanbetaling, zie hieronder) dient uiterlijk vóór 31 maart 2015 te worden voldaan. Overschrijving naar het rekeningnummer: NL42ABNA0446532223 t.n.v. J.J. Hartman te Apeldoorn o.v.v. “deelname Sauerland wandeltocht 2015”. Acceptatie van de inschrijving en deelname is dan pas definitief.

Aanbetaling

Voorlopige inschrijving gebeurt pas na ontvangst van uw aanbetaling van € 125,00. Deze aanbetaling dient direct, doch uiterlijk vóór 31 december 2014 te worden voldaan middels overschrijving naar voornoemd rekeningnummer o.v.v. “aanbetaling Sauerland wandeltocht”. Indien de aanbetaling niet tijdig is ontvangen, behoudt COV Gld zich het recht voor om de deelnameplaats aan een ander te vergeven. Dat geldt ook voor geen of te late ontvangst van het restant inschrijfgeld (zie hiervoor).

Kort samengevat

• Maximaal 55 lopers en 5 man ondersteuning (totaal maximaal 55 personen, exclusief eventuele partners).
• Bij aanmeldingen boven de 55 lopers zal een wachtlijst worden ingesteld.
• Midweek verblijf in hotel, op basis van volpension, drankjes gratis vanaf 17.00 uur tot 24.00 uur (bier, wijnen, jenevers, apfelkorn, frisdrank, koffie, thee en vruchtensappen) en inclusief vervoer heen en terug met bus.
• Maandag 18 mei 2014 heenreis en inkwartieren
• Dinsdag 19 t/m donderdag 21 mei wordt er gelopen, per dag gemiddeld 25 km en totale afstand bedraagt circa 80 km (via de Rothaarsteig).
• Vrijdag 22 mei bezoek in de ochtend aan een bierbrouwer en na de lunch vertrek richting Nederland
• Degenen die zich hebben aangemeld zullen via e-mail op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen.

Weersomstandigheden

In het algemeen is het klimaat in dit deel van Duitsland en de periode dat we gaan zeer geschikt om te wandelen. Het kan echter nat worden. We gaan aan het begin van het wandelseizoen de route lopen, wees dan voorbereid op wisselvallig weer. Neem kleding mee die je niet alleen minimaal tegen weerselementen beschermt, maar je ook comfortabel houdt. Het maakt het wandelen bij slecht en koud weer een stuk aangenamer.

Deelnemers

Er hebben zich inmiddels 30 oud commando’s in de voorinschrijving aangemeld en we hebben nog ruimte voor nog zeker 20 deelnemers! Laat weten of je er zin in hebt en zo ja geef je op bij ons secretariaat via email: Klik hier! of via onze website www.covgelderland.nl : Aanmelding Sauerland 2015

De organisatie van de Sauerland wandeltocht is in handen van Co Hartman en Sander de Vries.

Geef een reactie