Commando, wat doe je voor de kost?

Nico Padt (lpl. 59-06) gaat na zijn diensttijd werken voor The Royal Inter Ocean Lines, wat hem standplaatsen over de hele wereld bezorgt. Op de eerste daarvan, in Durban, ontmoet hij zijn vrouw waarmee hij zich in 1982 definitief in Zuid-Afrika vestigt om de boerderijactiviteiten van zijn schoonvader over te nemen.
De beslissing om de farm van zijn schoonvader over te nemen is een moeilijke. Hoewel hij met het werken op de farm al wel bekend is, omdat hij al vaak is wezen helpen, is het voor Nico een totale omslag omdat het een andere levensinvulling is dan het leven in de internationale diensten. Nico zit echter bepaald niet stil en breidt het bedrijf uit met meerdere farms tot in totaal 6000 ha. Op één daarvan vindt hij een originele zadeltas van een commando uit de Boerenoorlog, wat hij geschonken heeft aan het commando-museum in Roosendaal. Nu op 75-jarige leeftijd, doen hij en zijn vrouw (73) het werk op de farms nog steeds met veel plezier: “Het werken op de farm houdt ons fit”, zegt Nico hierover.
Meer lezen over het verhaal van oud-commando Nico Padt en het bijzondere leven in Zuid-Afrika op de farm? Word dan begunstiger en ontvang De Groene Baret 4 x per jaar. https://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/

Geef een reactie