Baretuitreiking

Op 12 december 2014 werd aan 21 nieuwe commando’s de groene baret uitgereikt. In zijn toespraak vergeleek C-KCT Kolonel Jan Swillens een ervaring in Afghanistan met een dag uit de ECO en schetste daarbij dat de afstand tussen commando-opleiding en operationele inzet kleiner is dan gedacht.
De storm doet de boomtoppen op deze vroege vrijdagochtend van de baretuitreiking kreunen. Striemende regen slaat in het gelaat van de militairen en de familieleden die de 21 mannen met groot gejuich onthalen bij hun binnenkomst. De families krijgen tijdens het ochtendprogramma uitleg over de commando-opleiding en de details waarvan zij kennis nemen doet het respect voor de prestatie van zoon, broer of partner stijgen. Ook krijgen zij een inkijk hoe het KCT functioneert.
Na de lunch zoeken de familieleden beschutting onder de met stormlijnen verstevigde partytenten voor de ceremonie van de baretuitreiking. In zijn toespraak tot de nieuwe commando’s zegt generaal-majoor van der Laan, verantwoordelijke voor alle operaties van de krijgsmacht: “Commando’s maken bij missies het verschil”. C-KCT vergelijkt in zijn indrukwekkende toespraak een ervaring tijdens de missie in Afghanistan met een dag in de ECO.
Wilt u meer lezen over de mooie ceremonie van de baretuitreiking op deze stormachtige dag met daarbij de gehele, indrukwekkende toespraak van C-KCT? Word dan begunstiger en ontvang De Groene Baret 4 x per jaar. https://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/

Geef een reactie