Autonome Valschermen

Het gebruik van een airdrop om troepen te ondersteunen heeft altijd geleid tot discussie. Indien gekozen wordt voor een low-level-airdrop, bestaat de kans dat het vliegtuig bloot komt te staan aan vijandelijk vuur. Bij het afwerpen van grotere hoogte wordt de nauwkeurigheid minder en bestaat zelfs de kans dat de resupply in handen van de tegenstander komt.
Het KCT heeft bij het Amerikaanse Airborne Systems 2 systemen zelfstandig sturende valschermen (PADS) aangeschaft die zijn voorzien van GPS-ontvanger en 2 servomotoren. Met behulp van Mission Planning Software wordt een berekening gemaakt die grafisch weergegeven wordt als een cirkel, waarbinnen de PADS gedropt moet worden. Inmiddels hebben 4 leden van het KCT de cursus in Arizona afgerond waarmee het KCT de beschikking heeft gekregen over een extra middel om de ploegen operationeel te steunen.
Meer lezen over de ontwikkeling en het gebruik bij het KCT van deze Autonome Valschermen? Word dan begunstiger en ontvang De Groene Baret 4 x per jaar: https://www.korpscommandotroepen.nl/stichting/3391-2/

Geef een reactie