Opnames reüniegeschenk gestart.

Vorige week zijn de opnames gestart voor het reüniegeschenk. Heijnen Video Producties uit Roosendaal zal een dvd produceren waarin alle belangrijke periodes en gebeurtenissen van het Korps en zijn stamonderdelen de aandacht krijgen. Sinds 1992 heeft het Korps grote veranderingen ondergaan. Eenheden van het Korps namen deel aan vele missies. Het 75-jarig bestaan is een mooie gelegenheid om ook die periode de nodige aandacht te geven.

Heijnen Video Producties staat garant voor een professioneel gemaakt beeldverhaal van 75 jaar korpsgeschiedenis. Daarbij zal het prachtig ingerichte ‘Commandomuseum’ een belangrijk decor zijn!

 

Expositie en linosnede Jos Antens.

Oud-sportinstructeur Jos Antens zal ook tijdens de komende reünie een aantal van zijn ‘commando-aquarellen’ tentoonstellen. Deze veelzijdige oud-commando is werkzaam als docent LO, Beeldende Vorming (tekenen en handvaardigheid) en Culturele en Kunstzinnige Vorming. Jos maakte eerder o.a. de prachtige muurschildering in de Snedderlounge. Naast de serie van 15 aquarellen van Hindernisbaan Hollandia en andere aquarellen van het KCT zal ook een nieuwe serie van Touwbaan Bloemendaal geëxposeerd worden. Opmerkelijk detail; Jos is na 25 jaar nog steeds recordhouder op beide disciplines!

Speciaal voor het 75-jarig korpsjubileum heeft Jos een exclusieve serie van 75 unieke linosnedes gemaakt. De afmetingen van de linosnedes zijn 29 x 19 cm. Met witte houten lijst (40 x 30 cm), soldatengroen passe-partout en achter glas kost dit unieke kunstwerk Euro 75,-.

Bekijk de 75 linosnedes: Klik hier!

Video van de productie linosnede: Klik hier!

Bestellen? Mail naar: jc.antens@markland.nl

 

Tweeduizend inschrijvingen!

Op de laatste dag van januari zijn we de 2000 inschrijvingen gepasseerd. En nu op naar de 2500. Dat moet toch lukken. Records zullen er niet meer gebroken worden, dat is duidelijk. De mannen van de grote lichtingen van begin jaren vijftig (1950 en 1951 resp. 284 en 424 groene baretten) zijn boven de 85 jaar! En helaas zijn velen ons ontvallen. De aanwas was na de ‘inkrimping’ van 1964 al een stuk minder en is na de afschaffing van de opkomstplicht nog verder gedaald! Maar het is een 75-jarig jubileum, een bijzonder moment in de korpsgeschiedenis, dus mobiliseer je maten en kom op 25 maart a.s., naar Roosendaal. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Degenen waarbij de inschrijving succesvol was, hebben een bericht teruggekregen met een inschrijfnummer. Zij hoeven zich geen zorgen te maken. Het verschuldigde bedrag wordt afgeschreven en ruim op tijd voor de reünie ontvangen zij het toegangsbewijs, eventuele parkeerkaart en de toepasselijke bonnen. Indien de afschrijving niet lukt ontvangt men een mail van het reüniebureau met het verzoek het verschuldigde bedrag zelf over te maken op het bankrekeningnummer dat vermeld staat in de mail.

Zijn er nog vragen? Neem dan contact op met het reüniebureau.

–  Email: reunie2017@korpscommandotroepen.nl

–  Telefoon: 0165-358513 (eventueel antwoordapparaat!)

 

Begeleiding nodig?

Het Korps Commandotroepen viert op 25 maart 2017 het 75-jarig bestaan. Dat houdt ook in dat er nogal wat oudere reünisten de reis naar Roosendaal zullen maken. De oudste aangemelde reünist op dit moment is 94 jaar! Zoals eerder aangegeven kunnen reünisten die dat echt nodig hebben zich laten vergezellen door een begeleider! Zij dienen dit aan te geven bij de aanmelding bij opmerkingen! Wij willen graag dat zoveel mogelijk oud-commando’s de reünie kunnen bijwonen ongeacht hun beperkingen, maar natuurlijk wel op een prettige en veilige manier! Neem bij twijfel contact op met het reüniebureau (email: reunie2017@korpscommandotroepen.nl onder vermelding van telefoonnummer). U wordt dan teruggebeld!

 

 

Operatie ‘Softshell’

Met een bijeenkomst op de Engelbrecht van Nassaukazerne op dinsdagavond 13 december jl. is de Operatie ‘Softshell’ van start gegaan. Deze prachtige actie is een initiatief van de Commando Business Club (CBC) en bedoeld om sponsorgelden in te zamelen voor de Commandoreünie 2017. Zoals de naam al doet vermoeden is het doel de reünisten te voorzien van een ‘reüniejack’ dat tijdens mars en defilé en vele jaren nadien tijdens gelegenheden, wordt gedragen! De daadkracht van onze ‘commando-ondernemers’ kennende zal ook de Operatie ‘Softshell’, evenals de Operatie ‘Undercover’ van 2012,  zeker een succes worden.

Meer informatie:

Martin Oosterlaken, martin@maasmobilehome.nl, 06-47793822

John van den enden, john@vdenden@hetnet.nl, 06-22927514

Website: http://www.commandobusinessclub.nl/sponsoring/

 

Busvervoer Gelderland naar reünie 2017

Zoals ook bij voorgaande reünies verzorgt COV Gelderland op 25 maart 2017 busvervoer naar Roosendaal. U kunt dan gezellig met de maten een biertje of borreltje drinken want de “BOB” is geregeld. Gezellig én veilig! Deze service kost € 25.- en is ook toegankelijk voor niet-leden van COV Gelderland. Opstappunt is Rijnhallen te Arnhem. Een prima initiatief dat vraagt om navolging. Aanmelding via www.COVGelderland.nl of de Facebookpagina COV-Gelderland onder Evenementen/Tickets.

 

Inschrijvers opgelet!

Bij het inschrijven gaat het nogal eens mis met het aangeven van de categorie waartoe men behoort. De Commandostichting heeft geen leden maar begunstigers! Begunstigers zijn zij die jaarlijks het door het bestuur vastgestelde bedrag betalen (2016 = Euro 20,-). Zij ontvangen elk kwartaal het periodiek De Groene Baret. Omdat ze door hun jaarlijkse bijdrage het werk van De Commandostichting mogelijk maken geldt voor hen ook een lager inschrijftarief. Blijkbaar weten veel mensen niet of ze begunstiger zijn!  Met als gevolg dat als ze daar later achter komen het teveel betaalde bedrag terugvorderen. Dat kost de organisatie weer veel extra werk! Voor degenen die een verkeerde categorie hebben aangegeven en een bedrag terugvorderen geldt dat ze even geduld moeten hebben i.v.m. prioriteiten en vakanties zullen deze verzoeken na november 2016 behandeld worden.

 

‘Quality time’

Belangrijkste doel van een reünie is natuurlijk oude vrienden en collega’s te ontmoeten die een gezamenlijk verleden hebben. Tijdens zo’n reünie worden herinneringen opgehaald, anekdotes verteld, maar wordt ook bijgepraat over hetgeen men daarna heeft meegemaakt.  Bij vorige reünies ging er nogal wat tijd verloren door het pendelen van parkeerplaats naar kazerne en terug. Om die pendeltijd zo kort mogelijk te houden is de organisatie met succes op zoek gegaan naar parkeerruimte dichter in de buurt van de kazerne. Daarnaast is besloten om het einde van de reünie op 25 maart 2017 op 19.00 uur te stellen, een uur later dan gebruikelijk was. Meer tijd voor de ‘ontmoeting’, meer ‘quality time’ dus!

 

Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso

Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso

Relatieconcerten

Op vrijdag 24 maart 2017  zal de Koninklijke Militaire Kapel een tweetal concerten verzorgen voor leerlingen van de bovenbouw van de Roosendaalse  basisscholen in Theater De Kring. Een educatief programma, waarin naast de muziek ook ruim aandacht zal worden geschonken aan de taken van de krijgsmacht en het Korps Commandotroepen in het bijzonder!

’s Avonds zal de Koninklijke Militaire Kapel een relatieconcert verzorgen voor de inwoners van Roosendaal in Theater De Kring. Het concert wordt aangeboden als blijk van verbondenheid met de Roosendaalse bevolking en als dank voor de gastvrijheid die het Korps al sinds 1949 in Roosendaal geniet.

page.php (nl-reunie-2017) Nieuws reünie 2017