31 augustus, opening herdenkingsjaar Nederland 75 jaar bevrijd

 

Kom en vier mee!

Opening van het herdenkingsjaar
In 2019 en 2020 wordt met een aantal landelijke evenementen herdacht dat het Koninkrijk der Nederlanden 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven. Het landelijke startmoment voor de viering van 75 jaar vrijheid vindt plaats op 31 augustus 2019, van 11.00 tot 20.00 uur, tijdens de herdenking van de Slag om de Schelde. Op de kades van Terneuzen en op het water van de Westerschelde vinden verschillende activiteiten plaats om stil te staan bij de bevrijding van Zuid-Nederland. Een deel van het vrijheidsfestival wordt live op televisie uitgezonden door de NOS.

 

COV Zeeland heeft een ontmoetingsplaats geregeld met o.a. koffie, Zeeuwse bolussen, broodjes en … bier.

Locatie:
SeamensClub Terneuzen
Westkolkstraat 43
Terneuzen

Dit is op 100 meter afstand van het feestterrein; Scheldetheater en onze Koning. De club is geopend vanaf 10.30 tot 15.00 uur.

Consumpties rekening man à € 2,-
koffie+cakeje, fris (spa r/b, jus, cola en fanta) bier en 0.0bier
Betalingen contant! GEEN PIN AANWEZIG Neem dus cash mee.

Bereikbaarheid:  Zie website: www.vrijheid.nl 
Tot 09.00 uur is het sluizencomplex nog open en is de stad redelijk bereikbaar.  Anders parkeren bij Skicentrum en met pendelbus naar de locatie.
 

KCT in beeld
Het Korps Commandotroepen zal hierbij aanwezig zijn met o.a. een presentatie van de historische collectie en parachutespringen. Waarschijnlijk met buddyjumps met een of meerdere BN’er. Ook zal de sectie werving en communicatie van het KCT hier act de presence geven.  Tevens zijn er vele genodigden uit binnen- en buitenland.

 
 

Commando’s in Terneuzen
Voor u een mooie gelegenheid om familie en vrienden mee te nemen en kennis te laten maken met elkaar. En daarbij de activiteiten van onder andere het KCT bij te wonen. Het zou mooi zijn wanneer er een groene gloed over het festivalterrein  is. Neem daarom de groene baret mee en draag het reüniejack of het veteranentenue, zodat een ieder kan zien dat KCT en oud-commando’s  herdenken en genieten van de vrijheid, waar destijds collega commando’s gestreden hebben.

Kom naar Terneuzen en nodig ook uw dienstgenoten uit voor een mooie en gezellige groene dag!

Tot ziens op zaterdag 31 augustus in Terneuzen, Zeeland

 

Deelnemen,klik op deze link:
HERDENKING SLAG OM DE SCHELDE