Activiteiten 2017

Commando reunie 25 maart 2017.

De Vereniging Veteranen KCT is betrokken bij de organisatie van de grote Commando reünie in 2017. Meer informatie over deze reünie is elders op deze site te verkrijgen, inschrijven kan hier.

Zaterdag 25 juni 2017: Nationale Veteranendag.

De landelijke Veteranendag is een groots evenement waaraan het KCT zal deelnemen met RST-veteranen, KCT-veteranen en actief dienende KCT veteranen. Ook het KCT en de Commandostichting hebben een gezamenlijke stand ingericht, enkele KCT-voertuigen worden op het Malieveld getoond. Belangrijkste aspect vormt wellicht het defilé, waarbij 5000 veteranen langs koning Willem-Alexander paraderen. Ook de ridders MWO Marco Kroon en Gijs Tuinman zijn op het defileerpunt aanwezig. Het KCT formeert een detachement, bestaande uit actief dienende en postactieve veteranen. Voor postactieven een mooie kans om het jack van de afgelopen Commandoreünie weer eens te gebruiken.

RST en KCT veteranen kunnen zich eenvoudig aanmelden voor deelname op de “mijn VI” pagina van het Veteraneninstituut. Vergeet niet aan te vinken dat je meeloopt met het VVKCT detachement! Lukt de aanmelding niet, mail dan aan veteranen@korpscommandotroepen.nl

Deelnemers (en evt. begeleiders) krijgen een gratis NS vervoersbewijs en enkele consumptiebonnen, een lunchpakket en een warme maaltijd aangeboden. Indien je slecht ter been bent, bestaat de mogelijkheid om op een voertuig mee te rijden. Verkrijgen van een zitplaats op een tribune is -uitsluitend voor minder validen- ook mogelijk. Nog nooit gezien hoe dat gaat op de Veteranendag? Kijk hier eens voor een in 2015 gemaakt verslag van deze dag. Het lijkt op een grote reünie, waar je ook veteranen van andere eenheden tegen komt.

LET OP: De inschrijving sluit begin april 2017 !!

veteranendag2013-koning-300x168 veteranendag2013-023-300x200   
               
          

 

 

 

 

           

Medio oktober 2017: KCT Veteranenborrel.

In het najaar van 2017 zal de VVKCT op de Engelbrecht van Nassaukazerne weer een Veteranenborrel organiseren. De Veteranenborrel is een bijeenkomst van KCT veteranen waarbij een specifieke groep veteranen centraal staat. In 2017 betreft dat de KCT veteranen die, hetzij in ploegverband dan wel op individuele basis, zijn ingezet bij operaties van andere eenheden. Dit omvat diverse missies, variërend van een KCT-verbindingsdetachement dat een Geniehulpbataljon in Irak ondersteunde tot VN waarnemers in het Midden Oosten of individuele in vm. Joegoslavië. In de edities van De Groene Baret van dit jaar zullen een aantal van deze veteranen hun verhaal vertellen. Actief dienende en postactieve veteranen van deze verschillende missies worden dit najaar uitgenodigd zodra de datum van de bijeenkomst bekend is.

 

viper-logo-kct tf55-logo-kct TF Scorpion

 

 

 

 

 

 

 

Andere activiteiten

Er is nog ruimte voor andere bijeenkomsten van KCT veteranen. Daar kun je als lid zelf ook een rol in spelen. Natuurlijk plannen we bijeenkomsten in overleg met het KCT, maar ook als lid van de Vereniging Veteranen KCT kun je meedenken. Mogelijk heb je al contact met een aantal maten uit die tijd, bij het contact leggen kan de VV KCT faciliteren. Mogelijk kwamen jullie al regelmatig als ploeg(en) of peloton bijeen, kantine faciliteiten kan de VVKCT ook bieden. Kortom: er zijn mogelijkheden. Suggesties zijn welkom. Deel je ideeën met ons per E-mail: veteranen@korpscommandotroepen.nl

Steun Vfonds

Tenslotte: het is van belang om te weten dat reüniebijeenkomsten van veteranen worden gesubsidieerd door het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg oftewel het vfonds. Ook het landelijke systeem van nuldelijns ondersteuning wordt gesubsidieerd door het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg otewel het vfonds. Sterker nog: zonder het vfonds zou dit niet mogelijk zijn. Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds met middelen uit de Nationale Postcode Loterij, Lotto en de BankGiro Loterij. Uw deelname aan deze loterij wordt daarom van harte aanbevolen.

logo lottobank giroVet log postcode

stichting.php (nl-stichting)