3 redenen om De Commandostichting op ‘AAN’ te zetten

Ja, ik zet de digitale nieuwsbrief van De Commandostichting op ‘AAN’

Met de introductie van de digitale nieuwsbrief van De Commandostichting informeren wij jullie over activiteiten, evenementen, ontwikkelingen, wetenswaardigheden en achtergronden van De Commandostichting, de Commandoverenigingen en gelieerde organisaties. Natuurlijk staat het ook vrij voor overig geïnteresseerden zich aan te melden voor deze nieuwsbrief. Doel is om meer betrokkenheid en verbondenheid te creëren met en tussen de gehele commandogemeenschap, de Commandoverenigingen, de gelieerde organisaties, de begunstigers en overig geïnteresseerden. Begin oktober is, na een “Green on Go” van het bestuur van De Commandostichting, een projectgroep samengesteld die deze opdracht ten uitvoer gaat brengen. De planning is dat we de eerste bèta nieuwsbrief eind februari 2019 gaan versturen en per 2 april 2019 echt “live” gaan. Zet daarom nu alvast De Commandostichting nieuwsbrief op ‘AAN’, zodat je het laatste nieuws kunt lezen en natuurlijk op de hoogte blijft en bent.

Hoe werkt het?

Je kunt je eenvoudig aanmelden door naar de website van de Commandostichting te gaan en onder het kopje “aanmelden nieuwsbrief” je daar te registreren voor aanmelding van de nieuwsbrief. Per 25 mei 2018 jl. is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Hierop is mede het privacy beleid van De Commandostichting aangepast. Ben je inmiddels begunstiger van de Commandostichting dan is het toch handig om jouw gegevens nogmaals in te vullen, zodat de begunstigersadministratie van de Commandostichting direct de juiste gegevens van je heeft en eventueel verouderde gegevens kan aanpassen. Vanwege de AVG dien je ons daar wel opnieuw toestemming voor te geven en dat vind je ook terug op het aanmeldformulier op de website door eenvoudig een button aan te klikken.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen niet te reageren met ‘AAN’ en dan zal je met betrekking tot De Commandostichting geen informatie via de mail ontvangen. Mocht je je inmiddels met “AAN” hebben aangemeld via een andere route dan is dit bericht natuurlijk niet meer voor jou van toepassing.
De Commandostichting gaat in het kader van de AVG zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens.

Ben je nog geen begunstiger van de Commandostichting?

Ben je nog geen begunstiger van De Commandostichting en wil je naast de nieuwsbrief ook ons blad De Groene Baret ontvangen? Meld je dan direct ‘AAN’ als begunstiger van de Commandostichting en ontvang 4 x per jaar ons informatieve en kleurrijke blad over het Korps Commandotroepen. Dit kost je op jaarbasis slechts € 20,00 als je betaalt middels automatische incasso en indien per factuur € 25,00. Je kunt je eenvoudig aanmelden door naar de website van de Commandostichting te gaan en onder het kopje “aanmelden als begunstiger” je daar te registreren voor aanmelding als begunstiger. Let op! In principe kan, en mag iedereen (broer, zus, buurman, de slager in het dorp enz……) zich aanmelden als begunstiger. Korpsgerelateerde activiteiten blijven overigens voorbehouden aan alleen (oud) commando’s en medewerkers die minimaal 6 maanden geplaatst zijn geweest bij het KCT. Denk hierbij aan onze 5 jaarlijkse reünie.

Altijd op de hoogte van komende activiteiten en aantrekkelijke aanbiedingen
Indien je je hebt aangemeld voor De Commandostichting nieuwsbrief ontvang je informatie over bijvoorbeeld komende activiteiten van onder meer de Commandostichting, de Commandoverenigingen, de Vereniging Veteranen KCT, de Stichting Fondswerving en -beheer Commandogemeenschap, de Stichting Commandoreünie, Vrienden van de historische collectie (het Commando museum), de gelieerde verenigingen zoals de Commando Duik vereniging, de Commando wandel Stichting en de Commando Business Club. Daarnaast hebben we onze eigen Commando Toko en profiteer je als begunstiger van De Commandostichting van aantrekkelijke aanbiedingen in de toko en blijf je op de hoogte van nieuwe toko artikelen. Altijd op het juiste moment en speciaal voor jouw geselecteerd.

Hoe komt de digitale nieuwsbrief tot stand?

De input van de nieuwsbrief komt mede tot stand door onder meer input van De Commandostichting, van het Korps, van secretarissen van de Commandoverenigingen, van gelieerde organisaties van de Commandostichting en lokale redacteurs. De redactie van de nieuwsbrief verzameld, sorteert en coördineert vervolgens de binnengekomen input en bepaalt wat er gepubliceerd gaat worden. De “opmaakafdeling”, de Commissie Communicatie van de Commandostichting, verwerkt vervolgens de opmaakt in de layout van de nieuwsbrief van De Commandostichting.

Adverteren in de digitale nieuwsbrief?

Ben je ondernemer en wil je graag een vermelding met een banner in onze nieuwsbrief, dan kan je contact opnemen met de penningmeester van de Commandostichting, Wouter Hillenbrink. Te bereiken via email: kct@3xb.nl
Adverteren is voorbehouden aan alleen (oud) commando’s en medewerkers die minimaal 6 maanden geplaatst zijn geweest bij het KCT. Je steunt hiermee tevens De Commandostichting.

Word lid, vriend of begunstiger; we hebben jou nodig!

De commando opleiding en je dienstijd of beroepstijd bij het KCT zullen ongetwijfeld een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten. Vriendschappen voor het leven ontstaan tijdens het Tentenkamp of in de parate compagnie. Sommigen vinden het genoeg om de maten van vroeger te ontmoeten tijdens de vijfjaarlijkse reünie, maar velen hebben ondervonden dat die cyclus van vijf jaren ontoereikend is voor het regelmatig ontmoeten van commando’s van diverse lichtingen. Door je aan te sluiten bij één van de regionale commandoverenigingen (COVn) krijg je de mogelijkheid om de band te versterken en elkaar wat vaker te ontmoeten tijdens landelijke of regionale activiteiten en herdenkingen van het Korps. Er zijn diverse redenen om een lidmaatschap van een commandovereniging te overwegen. Commandoverenigingen hebben onder andere tot doel de relatie van oud-commando’s met KCT en de Commandostichting te onderhouden. Zij doen dit door tal van activiteiten te organiseren, zoals duikweekenden, herenborrels, wandelevenementen, interessante thema sessies, gezellig uitstapjes, museum bezoek, maar ook door present te zijn bij defilés of namens het KCT en door de Commandostichting georganiseerde herdenkingen of baretuitreikingen. Het is mooi en goed om te zien dat steeds meer “jongeren” (de veertigers en vijftigers onder ons) de weg naar de diverse commandoverenigingen weten te vinden. Zo kan je kiezen om bijvoorbeeld lid te worden van de Commando Duik Vereniging, de Commando Business Club, de regionale Commandoverenigingen, de Vereniging reünisten SSVcie, je kunt begunstiger worden van de Stichting Fondswerving en -beheer Commandogemeenschap of vriend worden van het Commandomuseum. Indien je al begunstiger van de Commandostichting bent is het daarnaast goed om in overweging te nemen lid te worden van één van de 11 Commandoverenigingen. De Commandoverenigingen, de Stichting Fondswerving en -beheer Commandogemeenschap en het Commandomuseum hebben jou nodig!