Lopen, eren en herdenken

 

Op 17 en 18 april 2024 zullen wandelcoach Jasper Tolhuijs en podcastmaker Stefan Mutsdas een loodzware trail
afleggen dwars door het Zuiden van Limburg.
Honderdtien kilometer en vijfentwintighonderd hoogtemeters: de Dutch Commando Remembrance Trail (DCRT).
Het Korps Commandotroepen (KCT) heeft een historische band met Limburg en de DCRT volgt nauwgezet de route die
de Elementaire Commando Opleiding (ECO) volgde in de befaamde ‘Limburg-week’.

 

 

Ambassadeur van de Commando & Family Foundation, Jasper Tolhuijs en dienstplichtig commando, Stefan Mutsdas, doen dit niet zomaar!
Hun doelen zijn:
• Het verstevigen van de band tussen burger en defensie.
• Het stimuleren van de wandelsport, en in het bijzonder in de vrije natuur van Zuid-Limburg.
• Het opzetten van een blijvend eerbetoon aan het Korps Commandotroepen.
• Het ophalen van fondsen voor de Commando & Family Foundation (CFF) en de Commandostichting (COS).

Op 12 hooggelegen plekken in Zuid-Limburg zullen 24 commando’s die ons zijn ontvallen worden herdacht met het plaatsen van monumentjes, voorzien van QR-codes die linken naar mini-documentaires. Deze zullen te zien zijn op de websites van de meewerkende partijen. Stichting Jouw Verhaal (SJV) draagt zorg voor de productie van de mini-docu’s.

De eerste dag van de DCRT zal eindigen in Gulpen. Op een nog nader te bepalen locatie zal een ‘talkshow’ plaatsvinden waarin de herdenkingen, doelen en achtergronden van de DCRT belicht worden. Hoogwaardigheidsbekleders en kopstukken van het KCT worden hiervoor uitgenodigd, met Jan Bart Wilschut als presentator.
Veteranen TV & Radio zal mogelijk de gehele tocht en talkshow in beeld brengen en uitzenden.

De opbrengsten van de fundraising op 17 en 18 april gaan naar de CFF en de COS. Het beoogde bedrag is 40.000 euro.
Een door twee oud-leden van het KCT te realiseren Veteranenopvang in het Brabantse Asten én de organisatie van de KCT Reünie 2027
zullen met de opbrengst financieel ondersteund worden.

De fundraising en de ceremonie rondom de plaatsing van de monumenten worden ondersteund door het Korps Commandotroepen, de Commandostichting, de Commando & Family Foundation en Stichting Jouw Verhaal.
Sander de Vries treedt op als contactpersoon tussen de DCRT en het KCT/COS. Leo Roijakkers is het aanspreekpunt tussen de DCRT en de CFF.

Verder hopen Jasper en Stefan in gesprek te komen met partijen die de DCRT financieel willen ondersteunen. Een te vormen Raad van Aanbeveling moet daarvoor deuren openen, ondersteund door commando luitenant-kolonel b.d. Ton Hermes, voorzitter van de Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten.

Na 18 april 2024 zal de trail opengesteld worden voor het publiek, waardoor de fundraising hopelijk een blijvend karakter krijgt.

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de actie. Volg ons dus voor de laatste ontwikkelingen op: https://stichtingjouwverhaal.nl/nieuws/dutch-commando-remembrance-trail

 

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Stefan Mutsdas via 06-19712098 of stefan@stichtingjouwverhaal.nl.