SFC-DAG 2020

Op 26 juni 2020 is het weer zover. De vierde SFC-dag wordt dan alweer gehouden. Deze keer gaan we niet op bezoek bij het KCT.

 

Dit jaar, in november 2019, was de 75-jarige herdenking van de slag om de Schelde. Het Korps Commandotroepen heeft daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Het leek ons daarom een passend thema voor de SFC-dag 2020.

 

De planning is om ’s ochtends in het Bevrijdingsmuseum Zeeland te starten. Na de toelichting op de financiële stand van zaken van de SFC, krijgen we een lezing met beeld en geluid over de landingen bij Vlissingen en West Kapelle, gevolgd door een bezoek aan het museum.

 

 

Na de lunch verplaatsen wij ons naar Uncle Beach Memorial, het landingsstrand in Vlissingen. Daar krijgen we een interessante uitleg ter plaatse, inclusief een bezoek aan een Duitse bunker en de molen op de dijk die ook aan de landing is gewijd.

 

 

We eindigen de dag met een drankje in de buurt van Uncle Beach. De SFC-dag is gratis, dus snel begunstiger worden voor 100,- per jaar !!

 

 

Uitnodigingen worden tijdig verstuurd. Wij zien aanmeldingen van nieuwe begunstigers met belangstelling tegemoet op het emailadres van onze secretaris, Ron Aartsen

secr-sfc@korpscommandotroepen.nl