Home > Korps > Werving > Algemene informatie Werving
Algemene informatie werving co-specops en Kennismakingsdagen

Voor de uitvoering van speciale operaties worden zeer hoge eisen aan het personeel gesteld, zowel op fysiek als op mentaal gebied. Uit doelmatigheidsoverwegingen is in eerste instantie gekozen voor interne werving binnen de Krijgsmacht. Daarnaast worden ook kandidaten rechtstreeks uit de burgermaatschappij geworven. Zowel burger als militair moeten aan hoge instromingseisen voldoen. 
   
Contractduur

Je krijgt een aanstelling als militair bij Defensie. Na afronding van de militaire opleiding heb je een dienverplichting van twee jaar en kan de aanstelling in de rang van korporaal worden verlengd tot een periode van maximaal 12 jaar. We noemen dat de looptijd in rang. Na 3 jaar - of al eerder - wordt beoordeeld of doorgroei en bevordering naar een hogere rang (onderofficier of officier) mogelijk is (mits je de voor die functie vereiste vooropleiding positief hebt afgerond). Is de doorgroei niet mogelijk, word je na uiterlijk 12 jaar bemiddeld naar een baan in de burgermaatschappij.

Je startsalaris (al tijdens je opleiding) is afhankelijk van ervaring en leeftijd. Het salaris kan per maand behoorlijk oplopen, vanwege extra toelages bij oefeningen en uitzending.

Behalve een goed salaris biedt de Koninklijke Landmacht je uitstekende overige arbeidsvoorwaarden en kun je kiezen uit een uitgebreid pakket aan betaalde opleidingen, waar je ook buiten de landmacht je voordeel kunt doen. De landmacht kent een goede gezondheidszorg, uitgebreide reis- en onkostenvergoedingen, de mogelijkheid om je rijbewijs te halen (mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet) en ruime sportfaciliteiten waar je gebruik van kunt maken. Maar de beste arbeidsvoorwaarde is natuurlijk niet in geld uit te drukken: de unieke ervaring die je bij het Korps Commandotroepen kunt opdoen. 

Bevorderingsgang co-specops

De co-specopsplg bestaat uit:
. ploegcommandant - (eerste) luitenant
. plaatsvervangend ploegcommandant - sergeant eerste klasse
. 6 ploegleden - korporaal/sergeant

Militairen in werkelijke dienst behouden hun rang tijdens de opleiding. Deelnemers aan de Elementaire Commando-opleiding die rechtstreeks uit de burgermaatschappij komen en militairen die de rang van soldaat hebben, worden aan het einde van de Elementaire Commando-opleiding (na slagen en dus uitreiking van de groene baret) bevorderd tot korporaal. Degenen die voldoen aan de eisen voor de opleiding tot officier kunnen ook solliciteren voor de opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie. Aan het volgen van deze opleidingen is opnieuw een dienverplichting verbonden! Gezien de zwaarte en de duur van de opleiding tot co-specops wordt er naar gestreefd dat de commando na het volgen van de opleiding tot onderofficier of officier vervolgfuncties vervult bij het Korps Commandotroepen. 

Vrouwen bij het Korps Commandotroepen

Vrouwelijke militairen kunnen functies vervullen bij het Korps Commandotroepen in de logistiek, de verbindingen en bij de Korpsstaf. 

Eisen

* Nederlandse nationaliteit

* Opleidingsniveau: MBO 3 - WO

* Minimale leeftijd: 19 jaar en 6 maanden
* Maximale leeftijd: 28 jaar en 6 maanden

* Minimaal gewicht: 65 
* Minimale lengte: 1.65 m
* Zwemdimploma vereist! 

N.B.: Voor alle toelatings- en fysieke eisen: Klik hier!

Kennismakingsdagen van het Korps Commandotroepen
 
Deelname aan de Kennismakingsdagen Korps Commandotroepen is verplicht om te kunnen solliciteren bij het Korps Commandotroepen.
Twijfel je over één of enkele eisen, neem dan contact op met Bureau Werving, Selectie & Communicatie KCT door een mailtje te sturen naar kct.info@mindef.nl. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.15u tot 16.30u op 0165-358023 of 06-20546125

Kijk behalve deze eisen ook bij het programma van de Kennismakingsdagen. Als je nu al weet dat je dit programma niet volhoudt, kun je je beter niet aanmelden maar eerst een paar maanden flink trainen, en je daarna pas aanmelden.

Hoe beleefde Joost de Kennismakingsdagen? Lees verder!

Voor meer informatie en aanmelden KCT Kennismakingsdagen klik hier!