Home > Actueel
Datum : 2 april 2012
Titel : Bevrijdingsdefilé Wageningen, 5 mei 2012
Ook dit jaar zal namens De Commandostichting een detachement oud-commando’s op 5 mei a.s. deelnemen aan het Bevrijdingsdefilé in Wageningen. Naast het hoogtepunt, het defilé, wordt door de organisatie van alles georganiseerd in de omgeving van het ontmoetingspunt, de grote tent op het nabij het centrum gelegen terrein “De Dreijen”. De organisatie van het detachement ligt in handen van COV Gelderland. 

Het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945, dat o.a. het Bevrijdingsdefilé organiseert, heeft tot doel de bevrijding van het Koninkrijk der Nederlanden en in het bijzonder de capitulaties van de Duitse krijgsmacht in Wageningen en de Japanse krijgsmacht op het oorlogsschip de ‘Missouri’ in ere te houden. Door de deelname van het detachement oud-commando’s worden de inspanningen en de offers van de commando’s van No 2 (Dutch) Troop en het Korps Insulinde niet vergeten!

Aanmelding voor deelname aan het detachement oud-commando’s is mogelijk voor leden van de regionale commandoverenigingen. 

Voor meer informatie en aanmelding: Klik hier!


> nieuws archief
Nieuws archief
Instellen als
welkomstpagina: