Nieuwe commandant Korps Mariniers: oude bekende

Brigadegeneraal der mariniers Jeff Mac Mootry nam op vrijdag 25 augustus de functie van Commandant van het Korps Mariniers over van brigadegeneraal der mariniers Frank van Sprang. De overdracht vond met gepast ceremonieel plaats op de Van Ghentkazerne in Rotterdam. lees verder »

‘Iedereen’ kan commando worden

“Het is nu of nooit, ik ga ervoor!” De 31-jarige specialist vliegtuigplaatwerk sergeant Davy is vastberaden. “Ik ga me aanmelden bij het Korps Commandotroepen KCT.” Maar kan dat als luchtmachter? Ja, vanaf volgende maand kunnen militairen van alle krijgsmachtdelen in de lees verder »

Aanbod eindelijk ingelost

Op 24 augustus heeft voormalig topschaatser Erben Wennemars samen met een tandemmaster van de Defensie Paraschool (DPS) een tandemsprong gemaakt en kon een aantal jaren geleden gedaan aanbod eindelijk ingelost worden. De eerste kennismaking met KCT ligt 4 jaar terug. lees verder »

Herdenken en herinneringen ophalen

Op 16 augustus heeft op de kazerne in Roosendaal de jaarlijkse reünie van Commandovereniging Regiment Speciale Troepen (COV RST) plaatsgehad. De reünisten worden namens Commandant Korps Commandotroepen (C-KCT) welkom geheten door plaatsvervangend C-KCT, luitenant-kolonel Willem Melchers, in de Van Uhmzaal. lees verder »

In front van de troep

Onder grote belangstelling van familie en vrienden zijn op donderdagmiddag 20 juli in front van de troep, vier ceremonies met elkaar gecombineerd tot één nieuwe ceremonie. De belangrijkste reden hiervoor is dat KCT eigenlijk maar op twee of drie momenten lees verder »

actueel.php (nl-in-front-van-de-troep)