Schouderembleem heringevoerd

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gedurende de missie in Afghanistan werd, om de herkenbaarheid van de ontplooide landmachteenheden te vergroten, het dragen van regimentsnamen op het gevechtstenue spontaan ‘heringevoerd’. Het voeren van schouderemblemen met de zogenaamde ‘straatnamen’ werd in het inzetgebied gedoogd en de toenmalige lees verder »

Gouden medaille voor langdurige, eerlijke en trouwe dienst.

Han 02

Op 14 juli heeft adjudant Han in de Snedderlounge de gouden medaille voor langdurige (36 jaar), eerlijke en trouwe dienst ontvangen. De uitreiking werd verricht door C-KCT, kolonel Jelte Groen. Han is in 1978 opgekomen als dienstplichtig militair in Zuidlaren. lees verder »

Start zomerverlof

DSC_0160

Voorafgaande aan het zomerverlof is de laatste werkweek afgesloten met een mooie sportdag en een spetterend eindfeest. De sportdag bestond uit 3 grote onderdelen, een fietstocht met diverse afstanden, een spelsportprogramma op de kazerne en een adventure race door de lees verder »

Beëdiging en medaille-uitreiking

a Eed afleggen 2 final website

Op 20 juli zijn twee bijzondere ceremonies met elkaar gecombineerd tot één nieuwe (unieke) ceremonie. Voor het front van de troep legden een 12-tal collega’s de eed dan wel de belofte af en werden aansluitend de militairen van rotatie twee lees verder »

Officieren verwaarlozen defensie

uitslag en beker

Op 19 juli werd op het sportveld, onder een nietsontziende zon, de traditionele voetbalwedstrijd gespeeld tussen officieren (offn) en onderofficieren (oon). Met het substantiële verlies van vorig jaar in het achterhoofd (1-5), betreden beide elftallen ambitieus het veld. Een partij lees verder »

actueel.php (nl-officieren-verwaarlozen-defensie)