Kennismakingsdagen KCT, een ervaring

IMG_1911

14 april, 10.00 uur, sta ik met vijftig andere sollicitanten op het station van Roosendaal voor de kennismakingsdagen van de mooiste, maar ook de meest gevreesde, eenheid van de Koninklijke Landmacht.   Na aankomst op de Engelbrecht van Nassaukazerne neem ik met gezonde spanning deel aan de eerste test van deze week; de conditieproef. Een lees verder »

Hostage Release Operations

140521JH112

Iedere operationele commando zal gedurende zijn carrière binnen het KCT de opleiding tot CT-operator volgen. Na het afronden van deze opleiding is hij in staat om hoog risico-interventies uit te voeren, zoals bijvoorbeeld het bevrijden van ontvoerde Nederlandse staatsburgers in vijandelijk gebied. In de lees verder »

Korps Commandotroepen 73 jaar

korpsverjaardag

Op zondag 22 maart 2015 is het Korps Commandotroepen 73 jaar geworden. Traditioneel wordt de korpsverjaardag herdacht met een buitengewone vlaggenparade, waarbij een dodenappel wordt gehouden. Omdat 22 maart dit jaar op een zondag viel heeft de ceremonie plaatsgevonden op maandagochtend. lees verder »

Eerste Iraakse commando-opleiding van start

Special Forces Bagdad

Nederlandse instructeurs zijn eergisteren met coalitiepartners begonnen met het opleiden van Special Forces (SF) voor het Iraakse leger.  Majoor Piet van het Korps Commandotroepen: “Bij de commando-opleiding richten we ons op 5 pijlers: fysieke opbouw, mentale training, gevechtsschieten, urban fighting lees verder »

Commando’s onder de radar

Duiker KCT

Als het over duikers gaat, denk je niet zo snel aan een landgeoriënteerde eenheid als het Korps Commandotroepen (KCT). Toch is ‘water’ al jaren het specialisme van 108 Commandotroepencompagnie. Waar collega-operators heersen in de bergen en in de lucht, heeft deze lees verder »

actueel.php (nl-commandos-onder-de-radar)