Ranger-experiment op testbank

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In webartikel ‘Start Ranger Experiment’ van 5 oktober jl. wordt beschreven hoe Landmacht invulling probeert te geven aan de operationele wens van KCT om gedurende missies over een zgn. dedicated Ranger-eenheid te kunnen beschikken. Waar het KCT ook optreedt, het lees verder »

Special Forces helpen anti-ISIS-coalitie

Nederland en België zetten advise & assist (A&A)-teams van Special Operations Forces (SOF) in voor de strijd tegen ISIS in Irak. De teams adviseren de Iraakse en Koerdische troepen bij gevechtsoperaties. Dit staat in de toelichting die de ministers Jeanine lees verder »

“Het gaat niet om mij”

161118-36-jaar-aooi-piet-vlam-17

Dit is de vaak gebezigde uitspraak van adjudant Pieter Vlam. Op 17 november kreeg Pieter ten overstaan van familie, vrienden en collega’s de gouden medaille uitgereikt voor 36 jaar eerlijke en trouwe dienst. De uitreiking werd verricht door C-KCT, kolonel lees verder »

Zichtbare erkenning

lm-jtac

Joint Terminal Attack Controllers (JTAC-ers) wijzen gevechtsvliegers vanaf de grond doelwitten aan. Als zichtbare erkenning voor de zware opleiding en het gevaarlijke werk is een nieuw embleem in het leven geroepen. Deze werd in oktober voor het eerst uitgereikt aan lees verder »

HERDENKING OPERATIE INFATUATE

161102-herdenking-operatie-infatuate-1

COMMANDO’S HERDENKEN OPERATIE INFATUATE IN VLISSINGEN EN WESTKAPELLE In de vroege ochtend van 1 november 1944 vertrokken vanuit de haven van Breskens onder zware inleidende artilleriebeschietingen de eerste landingsschepen richting Vlissingen. Drie uur na de landing in Vlissingen werd voor lees verder »

actueel.php (nl-herdenking-operatie-infatuate)