Generaal b.d. Peter van Uhm aangenaam verrast.

Op maandag 15 mei is in een beperkt gezelschap een cheque ter waarde van € 4.250,- overhandigd aan generaal b.d. Peter van Uhm. De cheque is gedoneerd ten behoeve van de Stichting Hulphond waar Peter  een begenadigd ambassadeur van is. lees verder »

Special Forces Readiness Health Programme ‘INVICTUS’

Op het witte doek deed Rambo het hartstikke goed. Maar of hij zich bij echte Special Forces-operaties staande had gehouden, blijft de vraag. Kijkend naar wat operators tegenwoordig moeten doen en kunnen, raakte de wetenschap ervan overtuigd dat spierbundels en lees verder »

Geef vrijheid door.

  Donderdagavond 4 mei werd ook in Roosendaal stil gestaan bij de slachtoffers  zowel burgers als militairen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog gevallen zijn in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Een erewacht van vier militairen van het Korps lees verder »

Pilot NATO Combat Medic

Verslag. Na een cursus van 22 weken bij het International Special Training Centre (ISTC) in Pfullendorf zijn de eerste 23 man geslaagd voor de Nato Special Operations Combat Medic course (NSOCM). Dit was een pilot course zodat er in Europa lees verder »

Koningsbal 2017

Korps Commandotroepen (KCT) organiseerde 21 april voor al het militair- en burgerpersoneel werkzaam bij KCT het jaarlijkse Koningsbal. Met het Koningsbal onderstreept KCT de verbondenheid met het Koningshuis. Het thuisfront neemt bij het KCT een belangrijke positie in. Om hen lees verder »

actueel.php (nl-koningsbal-2017)