Special Forces als ruggengraat van de krijgsmacht?

def2

Speciale eenheden zijn de afgelopen jaren fors belangrijker geworden. Het rapport ‘Special Operations Forces:  Schaduwkrijgers in het licht van de toekomst ’ gaat onder meer in op de vraag waarom dit zo is en of die ontwikkeling zich doorzet. Commandant lees verder »

Bijzondere bevordering

01

Maandagochtend 29 juni kreeg het korpsappel een onverwacht plezierig staartje. Op grond van langdurig uitstekend functioneren werd adjudant onderofficier instructeur  Jack bevorderd tot eerste luitenant (elnt). Aan de hand van diverse voorbeelden schetste C-KCT het beeld van een senior onderofficier lees verder »

Nederland verlengt missies tegen ISIS en in Mali

D150131GE2194

De Nederlandse militaire deelname aan de strijd tegen ISIS en de VN-missie MINUSMA in Mali wordt met een jaar verlengd. De onrust en instabiliteit in de regio’s die grenzen aan Europa blijven aanhouden. Daarom wordt de bijdrage aan de internationale lees verder »

Twee keer zilver en twee keer brons

DSCF3107

Op vrijdagochtend 25 juni bleef Opleidings -en Trainingscompagnie Speciale Operaties (OTCSO) na het korpsappel staan voor een bijzonder compagniesappel. Aanleiding voor het bijzonder compagniesappel was de uitreiking van een viertal medailles. De sergeanten-majoor David en Mario ontvingen de zilveren medaille lees verder »

Amerikaanse onderscheiding

Medaille

3 commando-officieren en 1 kapitein MARSOF, hebben woensdag 17 juni de Joint Service Commendation Medal gekregen. De uitreiking vond plaats in de residentie van de Amerikaanse Ambassadeur in Den Haag. De uitreiking werd verricht door de Amerikaanse landmacht-attaché Colonel Leo lees verder »

actueel.php (nl-amerikaanse-onderscheiding)