KCT app wint zilveren Dutch Interactive Award.

IMG-20160526-WA0001

De gratis KCT app is gemaakt om je beter voor te kunnen bereiden op de kennismakingsdagen van het Korps Commandotroepen. Daarnaast ontdek je meer over de mentale eigenschappen die een Commando moet bezitten. De uitreiking van de prijs vond plaats lees verder »

Mutsdassen op……….Mutsdassen!

ECO 1603 01

Op maandagochtend 23 mei startte aansluitend aan het Korpsappel voor 29 cursisten de loodzware Elementaire Commando Opleiding (ECO). Het succesvol afronden van deze 8-weekse opleiding leidt tot draagrecht van de groene baret en biedt toegang tot de Voortgezette Commando Opleiding lees verder »

FLO-receptie oud-korpscommandant, brigade-generaal Otto van Wiggen.

Receptie Gen. v Wiggen 067

Op 12 mei 2016 heeft oud-korpscommandant brigade-generaal Otto van Wiggen afscheid genomen tijdens een druk bezochte receptie op de EvN-kazerne in Roosendaal. Brigade-generaal Otto van Wiggen was van 1998 tot 2002 korpscommandant. Een periode waarin het Korps zich ontwikkelde van lees verder »

Dodenherdenking Roosendaal

erewacht mod

Woensdagavond 4 mei werd ook in Roosendaal stil gestaan bij de slachtoffers – zowel burgers alsmede militairen – die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog gevallen zijn in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Een erewacht van vier militairen van het lees verder »

Korps Koningsbal 2016

Koningsbal

Jaarlijks wordt bij het Korps Commandotroepen het Koningsbal georganiseerd ter ere van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning. Dit Koningsbal is voor al het militair- en burger personeel werkzaam bij het KCT en op de Engelbrecht van Nassaukazerne. Ook dit jaar lees verder »

actueel.php (nl-korps-koningsbal-2016)