Eerste lezing KCT onder leiding van de SFC

De Stichting Fondswerving Commandogemeenschap (SFC) heeft naast het werven van begunstigers de activiteiten uitgebreid met het aantrekken van bijzondere begunstigers. Dit wordt onder andere gestalte gegeven door het houden van lezingen over het KCT ten behoeve van bedrijven, instanties etc. lees verder »

Naamgeving Interservice Kenniscentrum Speciale Operaties

Interservice Kenniscentrum Speciale Operaties (IKCSO) heeft 13 oktober de naam Kempenaars toegekend gekregen. De naamgeving Kempenaars gaat terug naar 1983 toen aan de bibliotheek van KCT de naam Kempenaars werd toegekend. De volledige naam was: Majoor “A.P.J.M. Kempenaars Bibliotheek”. De lees verder »

Reünie 11 LMB

11 Luchtmobiele Brigade bestaat 25 jaar. In die periode zijn meer dan 11.000 Rode Baretten opgeleid. Een tijd van enorme ontwikkeling, talloze oefeningen, trainingen en uitzendingen. Goed voor ontelbare bijzondere belevenissen, verhalen en anekdotes. Vandaar een feestje om het jubileumjaar lees verder »

Nieuwe commandant Korps Mariniers: oude bekende

Brigadegeneraal der mariniers Jeff Mac Mootry nam op vrijdag 25 augustus de functie van Commandant van het Korps Mariniers over van brigadegeneraal der mariniers Frank van Sprang. De overdracht vond met gepast ceremonieel plaats op de Van Ghentkazerne in Rotterdam. lees verder »

‘Iedereen’ kan commando worden

“Het is nu of nooit, ik ga ervoor!” De 31-jarige specialist vliegtuigplaatwerk sergeant Davy is vastberaden. “Ik ga me aanmelden bij het Korps Commandotroepen KCT.” Maar kan dat als luchtmachter? Ja, vanaf volgende maand kunnen militairen van alle krijgsmachtdelen in de lees verder »

actueel.php (nl-iedereen-commando-worden)