Korps Commandotroepen 73 jaar

korpsverjaardag

Op zondag 22 maart 2015 is het Korps Commandotroepen 73 jaar geworden. Traditioneel wordt de korpsverjaardag herdacht met een buitengewone vlaggenparade, waarbij een dodenappel wordt gehouden. Omdat 22 maart dit jaar op een zondag viel heeft de ceremonie plaatsgevonden op maandagochtend. lees verder »

Eerste Iraakse commando-opleiding van start

Special Forces Bagdad

Nederlandse instructeurs zijn eergisteren met coalitiepartners begonnen met het opleiden van Special Forces (SF) voor het Iraakse leger.  Majoor Piet van het Korps Commandotroepen: “Bij de commando-opleiding richten we ons op 5 pijlers: fysieke opbouw, mentale training, gevechtsschieten, urban fighting lees verder »

Commando’s onder de radar

Duiker KCT

Als het over duikers gaat, denk je niet zo snel aan een landgeoriënteerde eenheid als het Korps Commandotroepen (KCT). Toch is ‘water’ al jaren het specialisme van 108 Commandotroepencompagnie. Waar collega-operators heersen in de bergen en in de lucht, heeft deze lees verder »

In memoriam sergeant der eerste klasse Joost Molenaar

IM Joost Molenaar

Maandag 23 februari heeft de commandant van het Korps Commandotroepen op televisie kunnen vertellen hoe bijzonder het werk is dat wij doen. Dit alles naar aanleiding van de première van de film American Sniper. Sniper Jack verwoordde perfect welke eisen aan een sniper worden lees verder »

De landelijke Veteranendag 2015

Veteranendag 2014

De landelijke Veteranendag is een groots evenement dat op zaterdag 27 juni 2015 wordt georganiseerd. Ook het KCT is hier bij vertegenwoordigd. Dit jaar zal er voor de derde keer een detachement, bestaande uit actief dienende en post-actieve veteranen van het KCT lees verder »

actueel.php (nl-de-landelijke-veteranendag-2015)