Nieuwe terreinwagens voor het Korps Commandotroepen

amarok-kct

De eerste exemplaren van het nieuwe terreinvoertuig van Defensie, de Volkswagen Amarok, zijn in Roosendaal gearriveerd. De Volkswagen Amarok DC 103kW gaat een groot deel van de huidige terreinwagens binnen de krijgsmacht vervangen. De huidige Mercedes Benz en Landrover-terreinvoertuigen maken lees verder »

Weekoverzicht operaties MINUSMA

apache attack mali

Militairen van de Intelligence Surveillance and Reconnaisance-compagnie voerden verkenningen uit in Kidal en in Gao, met onder meer het onbemande vliegtuigje ScanEagle. Ook patrouilleerden commando’s van de Special Operations Land Task Group (SOLTG) Scorpion in de omgeving van Kidal. Het lees verder »

Medaille uitreiking SOLTG Scorpion rota 2

onderscheidingen-KCT-Minusma

Afgelopen donderdag 22 januari hebben de mannen en vrouwen van rotatie 2 van 1 (NLD) Special Operations Land Task Group Scorpion tijdens een buitengewoon appel de herinneringsmedaille vredesoperaties uitgereikt gekregen. Na afloop vond er een receptie plaats voor de militairen lees verder »

Commando’s timmeren hard aan de weg in Mali

mali

De operators van het Korps Commandotroepen die onder de vlag van VN-missie Minusma naar Mali zijn uitgezonden in de Special Operations Land Taskgroup (SOLTG), brengen voortvarend het missiegebied in kaart. Majoor Ben, commandant van de tweede lichting maakt aan het lees verder »

21 nieuwe commando’s

baretuitreiking kct binnenkomst

Vrijdagochtend 12 december zijn 21 kersverse commando’s door de tranenpoort van de Engelbrecht van Nassaukazerne gelopen. Hiermee wordt de 8 weken durende Elementaire Commando-opleiding (ECO) van het Korps Commandotroepen (KCT) afgesloten. De ECO bracht de cursisten, zoals de militairen en lees verder »

actueel.php (nl-21-nieuwe-commandos)