Oproep herinneringspakket Militaire Willems-Orde.

160824 oproep MWO pakket

Pakket als blijvende herinnering aan de uitreiking van de Militaire Willems-Orde aan het KCT. Op dinsdag 15 maart 2016 heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de Militaire Willems-Orde uitgereikt aan het Korps Commandotroepen. De hoogste dapperheidsonderscheiding voor uitstekende daden van moed, lees verder »

KCT zoekt commandoverhalen

160824 oproep commando verhaal (2)

Ben jij commando en heb je een bijzonder verhaal te vertellen of ben je woonachtig in het buitenland? Wij zijn op zoek naar wat ons als commando’s verbind, zelfs op grote afstand. Ben je, of ken je een oud-commando in het lees verder »

Mannen van het eerste uur bijeen in Roosendaal.

160817 reunie RST (11)

  Jaarlijkse herdenking en reünie COV RST. Lkol Smeets opent namens Commandant Korps Commandotroepen, kolonel Groen de herdenking: “Veteranen, nabestaanden, dames en heren, het is een voorrecht om hier op deze herdenking namens Commandant Korps Commandotroepen, kolonel Groen,  een kort lees verder »

Schouderembleem heringevoerd

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gedurende de missie in Afghanistan werd, om de herkenbaarheid van de ontplooide landmachteenheden te vergroten, het dragen van regimentsnamen op het gevechtstenue spontaan ‘heringevoerd’. Het voeren van schouderemblemen met de zogenaamde ‘straatnamen’ werd in het inzetgebied gedoogd en de toenmalige lees verder »

Gouden medaille voor langdurige, eerlijke en trouwe dienst.

Han 02

Op 14 juli heeft adjudant Han in de Snedderlounge de gouden medaille voor langdurige (36 jaar), eerlijke en trouwe dienst ontvangen. De uitreiking werd verricht door C-KCT, kolonel Jelte Groen. Han is in 1978 opgekomen als dienstplichtig militair in Zuidlaren. lees verder »

actueel.php (nl-gouden-medaille-langdurige-eerlijke-en-trouwe-dienst)