Bijzonder kerstpakket uitgereikt

kerstpakket op naam

Terwijl alle medewerkers van het Korps al lang en breed van hun welverdiend kerstpakket genieten, blijft in de afgelopen weken één kerstpakket stoffig onaangeroerd op de Secretarie liggen. De sticker verraadt dat het pakket voor ene Morris is. Onlangs kon Morris, lees verder »

Functieoverdracht CSM Staf, Staf -en Verzorgingscompagnie

stokoverdracht

  Trots en vereerd “Ik  ben daarom trots en vereerd dat ik bij de Staf, Staf -en Verzorgingscompagnie (SSVcie) als CSM heb mogen werken en wil jullie bedanken voor de prettige tijd die ik met jullie heb mogen samenwerken en lees verder »

Een kijkje bij de SOLTG in Mali

lm-header-soltg

Een verlaten woestijngebied. Geen wegen, geen winkels, geen tankstations. Noord-Mali is ongerept en vrijwel onbewoond. Toch verzamelen Nederlandse militairen van de Special Operations Land Task Group (SOLTG) in dit deel van de Sahara inlichtingen voor MINUSMA. Langeafstandspatrouilles van meerdere dagen, lees verder »

De zaak Snedder

ingetreden

In de vorige Defensiekrant (nr 01/2016) figureerde de mascotte van het Korps Commando Troepen prominent in de rubriek ‘Defensie in Beeld’. Defensiekrant vroeg zich af hoe de ezel aan de naam Snedder kwam. Een flink aantal lezers nam de moeite lees verder »

Oud Korpscommandant neemt afscheid

Toespraak baretuitreiking (11 dec 2015)

Op 28 januari 2016 ging plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten generaal-majoor Marc van Uhm, commandant van het Korps Commandotroepen van 2002 tot 2005, met functioneel leeftijdsontslag. Tijdens de drukbezochte receptie op de KMA te Breda neemt Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Mart de Kruif, lees verder »

actueel.php (nl-oud-korpscommandant-neemt-afscheid)