Herdenken………….onze plicht!

Op dinsdag 14 februari vond op de kazerne de jaarlijkse Herdenking van de slag bij Hoengsong (12 februari 1951) plaats en werden degenen die omkwamen en gewond raakten tijdens die slag herdacht. Naast oud-Korea strijders en enkele partners en familieleden, lees verder »

3, 2, 1……………….

Op commando activeren Commandant Korps Commandotroepen (C-KCT), kolonel Jelte Groen, en Commandant Artillerie Schietkamp (C-ASK), luitenant-kolonel Ronald Schuurman, ieder een ontsteking van een ‘Wall Breach Frame’. Met één doffe klap gaan 50 meter verder beide ladingen af en wordt na lees verder »

Stille zwevers

Het nieuwe heimelijk bevoorraden. Tijdens een geheime operatie moet je langer laag blijven dan gepland. Ongeziene herbevoorrading stelt héle hoge eisen. Eigenlijk zou je in het donker een parachute met z’n lading naar jouw locatie moeten laten zweven. Onrealistische toekomstdromen lees verder »

Zwevend door de duisternis

Eerste operationele sprong met zuurstof Met ruim 100 kilo aan zijn lichaam en een zuurstofmasker op het gezicht sprong hij een pikzwart gat in. Een diepte van 8 kilometer tegemoet. Recht op vijandelijk gebied af. Dit keer was het menens. lees verder »

Medaille uitreiking laatste rotatie MINUSMA.

Op 2 februari heeft de medaille uitreiking SOLTG Rotatie 8 MINUSMA plaatsgevonden. In een korte inleiding heet C-KCT, kolonel Jelte Groen, de families en genodigden welkom en geeft aan eerst het belangrijkste te doen en dat is het uitreiken van lees verder »

actueel.php (nl-medaille-uitreiking-laatste-rotatie-minusma)