Functieoverdracht Korpsadjudant

KA functieoverdracht1

Sinds vrijdag 20 november heeft het KCT een nieuwe Korpsadjudant. Op een bijzonder korpsappel droeg adjudant (aooi) Cor van der Krieken de functiestok over aan aooi Aart Groenendijk. Onder de vele belangstellenden waren o.a. de Landmachtadjudant Donkers en oud-Korpsadjudanten. In lees verder »

Presentatie nieuwe Rigid Hull Inflatable Commando Craft (RHICC)

KCT nieuw vaartuig de RHICC

Op dinsdag 10 november zijn op Kamp Wijnmalen (de vaarschool) twee nieuwe vaartuigen, de RHICC 01 & 02, officieel gepresenteerd. De RHICC’s vervangen de twee sterk verouderde Rigid Hull Inflatable Boats (RHIB) die sinds 2001 de duikploegen van 108 Cotrcie lees verder »

Uitreiking gouden medaille

DSC_8160__2

Op vrijdag 6 november is aan adjudant (aooi) Aart Groenendijk (Opleidings –en Trainingscompagnie adjudant), de gouden medaille voor langdurige (36 jaar), eerlijke en trouwe dienst verleend. De ceremonie vond plaats voor het front van het Korps en in aanwezigheid van lees verder »

Chef Defensiestaf Georgië bezoekt KCT

DSCF3296

Op uitnodiging van Commandant der Strijdkrachten, generaal Middendorp, heeft zijn ambtgenoot uit Georgië, generaal-majoor Kapanadze, in de afgelopen dagen met een kleine delegatie een werkbezoek aan Nederland gebracht. Het Korps Commandotroepen stond voor maandagmiddag 2 november geprogrammeerd. Na de ontvangst lees verder »

KCT mag verder uitbreiden

140521JH112

Defensie krijgt volgend jaar een bedrag van ruim 8,2 miljard euro. Het budget voor de Koninklijke Landmacht is 1.137.980.000 euro. Veel eenheden, waaronder het KCT, profiteren van het extra geld. De positieve gevolgen van deze ontwikkelingen voor het KCT: – lees verder »

actueel.php (nl-kct-mag-verder-uitbreiden)