8 NIEUWE COMMANDO’S!

Het is vreselijk weer deze vrijdagochtend 8 december. Natte sneeuwflarden worden door de gure wind opgejaagd en striemen de gezichten van familieleden en kazernepersoneel die staan te wachten op de binnenkomst van de ECO. Voorafgegaan door de doedelzakspelers marcheren om lees verder »

Thematisch Netwerk Internationaal

Geïnteresseerden van Thematisch Netwerk Internationaal (TNI) hebben zich vrijdag 1 december uitvoerig laten informeren over het Korps Commandotroepen.   TNI is het platform voor alle liberaal denkende in Nederland met interesse in Buitenlandse Zaken, Defensie en Europa.  

Officieren krijgen ‘Jeneverkruis’

Geheel volgens traditie zijn op 6 december de ‘Officierskruizen’ krijgsmacht breed uitgereikt. Vijf officieren van het Korps kregen de onderscheiding, ook wel bekend als Jeneverkruis, voor hun langdurige dienst. Zij zijn dus 15 jaar als officier werkzaam bij Defensie. Officieren lees verder »

Commando’s zoeken de beste mensen

Nieuwsbericht | 30-11-2017 | 16:12 Het Korps Commando Troepen zijn dé Special Forces van Nederland. Defensie heeft ze nodig. Vandaag is er een campagne gestart om de juiste mensen te vinden. Velen willen commando zijn, maar slechts enkelen kunnen het lees verder »

Commandoherdenking in Vlissingen en Westkapelle 2017

“Woensdag 1 november was het 73 jaar geleden dat Engelse, Canadese, Franse, Noorse, Belgische en onze eigen Nederlandse commando’s van No2 Dutch Troop, via amfibische landingen bij Vlissingen en Westkapelle de aanval inzetten om Walcheren te bevrijden van de Duitse lees verder »

actueel.php (nl-commandoherdenking-vlissingen-en-westkapelle-2017)